Web Analytics

„Nu mă opresc când am obosit, mă opresc când am terminat”

de | 29.11.2018 13:00 | Sport

# Spune caporalul Irinel Bădulescu, dublu campion mondial WKF

În perioada 5 -10 noiembrie, lotul național al României a participat la Campionatul Mondial de Kickboxing, care s-a desfășurat în Argentina. Caporalul Irinel Romulus Bădulescu din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” a reprezentat cu mândrie România și a reușit să obțină rezultate extraordinare. Este vorba despre locul I, Campion mondial WKF (World Kickboxing Federation), disciplina KLT (Kick Light), M masters, categoria -75 kg, locul II, disciplina LOW, M masters, categoria -75 kg și locul II, disciplina LCT (Light Contact), M masters, categoria -85 kg. Pentru Irinel Bădulescu nu este primul titlu de succes din cariera sa de sportiv, acesta având rezultate excepționale și în perioada 2016 – 2017. Primul titlu de campion mondial WKF l-a obținut în anul 2016, în Italia, la disciplina LKT (Low Kick), M masters, categoria -75 kg. Irinel Bădulescu este în prezent instructor de Kickboxing, Thai-Boxing, Ju-Jitsu și Autoapărare la A.C.S. Tai Shin Do – Ambiția Irinel și are proprii elevi, care au câștigat și ei la Campionatul Mondial de Kickboxing 2018, din Argentina, o centură, plus o medalie de aur, o medalie de argint și trei medalii de bronz. Toate aceste rezultate vin, bineînțeles, după multă disciplină și o muncă de o viață. Irinel Bădulescu se antrenează de când era copil. 6 ani a practicat box și a fost medaliat la Campionatul Național, apoi a început să studieze artele marțiale și să fie instructor. Pe lângă cariera de sportiv, caporalul Irinel Romulus Bădulescu este și un militar cu experiență, fiind angajat în armată de 15 ani și participând la două misiuni în teatrele de operații din Kosovo și Afganistan.
Următoarele provocări pentru campionul mondial argeșean sunt Campionatele Mondiale din 2020 din Egipt și din 2022 din China. „Nu mă opresc când am obosit, mă opresc când am terminat”, este deviza argeșeanului nostru.

„În cursul săptămânii vin de la muncă și stau o oră acasă, iar apoi plec către sala de antrenament”

# Cum ați reușit o asemenea performanță?
– În sport totul este posibil dacă te antrenezi cu pasiune. Mă antrenez aproape zilnic și îmi urmăresc visul.
# Ce ajutor financiar ați avut?
– De ajutat financiar au fost mereu prietenii, cunoștințele mele care au avut încredere în mine și au știut că merită să îi dau o șansă visului meu. Anul acesta cea mai mare sumă a venit din partea unei patiserii din Câmpulung. Este vorba de „Iepurașul”.
# Cum se combină viața de sportiv cu cea de militar?
– Viața de sportiv cu cea de militar se combină destul de greu. Fac multe sacrificii, în primul rând cu familia. Să nu uităm că sunt însurat și am o fetiță la liceu. În cursul săptămânii vin de la muncă și stau o oră acasă, iar apoi plec către sala de antrenament, unde antrenez și mă antrenez.
# Pentru reușitele dvs. din viața sportivă ați primit vreo recompensă din partea autorităților locale sau județene?
– Nu îmi place să vorbesc despre ce recompense am primit din partea autorităților. Am spus că sunt sprijinit de prieteni.
# Ce le transmiteți puștilor care vor să practice acest sport?
– Cei care vor să practice acest sport sunt așteptați cu drag să înceapă acest stil de viață. Pentru a deveni campion este nevoie să te antrenezi cu un campion.
# Ce urmează pe viitor? La ce alte performanțe ne mai putem aștepta?
– Pentru mine urmează campionatul mondial din 2020, ce se desfășoară în Egipt, apoi urmăresc și îmi doresc să ajung să lupt în China, în 2022. Am încredere în mine, pentru că știu cât de mult muncesc. Nu mă opresc când am obosit, mă opresc când am terminat.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii