Web Analytics

Şefa APIA Argeş, Mariana Turcescu şi adjuncta Alexa Delureanu au fost suspendate

de | 18.01.2023 15:55 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Cătălin Zemeleagă a primit decizie să coordoneze Centrul APIA Argeș până la emiterea unei sentințe definitive

Săptămâna trecută, pe 12 ianuarie, directorul executiv al APIA Argeș, Mariana Turcescu (foto stânga) a fost suspendată de către APIA, structura centrală. De asemenea, Alexandra Delureanu (foto dreapta) a fost revocată din funcția de director adjunct, începând cu data de 16 ianuarie.
Directoarea executivă și adjuncta au fost trimise în judecată de DNA pentru că, în 2021, au dat subiectele unei candidate înaintea unui concurs.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în cursul lunii februarie 2021, inculpata Mariana Turcescu (fostă Pană), beneficiind de ajutorul colegei sale Anamaria Alexandra Delureanu, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau. Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”. Astfel, cele două au fost suspendate din funcțiile publice, pe durata procesului. Măsura administrativă luată de APIA este până la emiterea unei sentințe definitive, iar decizia de coordonare a Centrului Județean Argeș i-a revenit lui Cătălin Zemeleagă, director executiv adjunct.

Citește și Am aflat cine este angajata pentru care directoarea de la APIA Argeş, Mari Pană, a intrat în atenţia DNA. Şi de ce…

Citește și Mari Pană ar putea să îl tragă după ea pe un şef de la APIA Central

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *