Web Analytics

Omul de afaceri Dan Săndulescu judecat pentru evaziune fiscală a scăpat de condamnare

de | 19.04.2022 09:50 | Actualitate, Dezvăluiri

A achitat prejudiciul

În februarie a anului trecut, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu, fost ofiţer de poliţie rutieră, pentru infracțiunea de evaziune fiscală și a uneia dintre firmele pe care le controlează, Izometal Compozit SRL, având ca domeniu de activitate construcţii civile și industriale. Pe tot parcursul procesului, fostul poliţist argeșean a depus la instanţă un ordin de plată prin care dovedea că a achitat prejudiciul, context în care Tribunalul a hotărât să înceteze procesul penal pornit împotriva lui Săndulescu şi a societății. De asemenea, judecătorii au revocat sechestrul instituit asupra bunurilor mobile şi imobile, inclusiv sume de bani, deţinute de fostul ofiţer şi firma precizată anterior. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile.

Citește și: O nouă decizie în dosarul fostului deputat Cătălin Rădulescu

Totodată. în luna octombrie 2017, după cum am şi relatat la momentul respectiv, poliţiştii de la Economic, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 36 de percheziţii domiciliare în zece judeţe: Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea – inclusiv în Capitală. Descinderile au avut loc la locuinţele unor persoane precum și la sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. În județul Argeş, cinci percheziţiile au avut loc la Piteşti, două la Curtea de Argeş şi una la Budeasa. Din cercetări au rezultat că, în perioada 2012-2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor firme cu diferite obiecte de activitate, ar fi dezvoltat o rețea de evaziune fiscală prin înregistrarea în contabilitățile societăților a unor achiziţii fictive de mărfuri de la diverși furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la diverse alte societăţi comerciale, care s-au dovedit a fi de tip fantomă. Potrivit anchetatorilor, Dan Săndulescu ar fi transferat o sumă de bani din contul unei firme, la o altă firmă, după care o parte din bani au fost virați înapoi în primul cont. Oamenii legii au pus în aplicare zece mandate de aducere, ai căror titulari au fost conduşi la sediul Poliţiei Argeş pentru audieri. La acţiune au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice din toate judeţele precizate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Citește și: Pitești. Femeie decedată într-o scară de bloc. Posibilă sinucidere

A stat o noapte în arestul Poliției Argeș

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au reţinut doi bărbaţi, de 61 de ani, din Budeasa, respectiv de 51 de ani, din Piteşti, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări s-a stabilit că cei doi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu de peste 1.750.000 de lei” se menţiona într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș pe data de 2 octombrie 2019.

Foto: arhivă


Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *