Web Analytics

OMS recomandă Ucrainei să distrugă agenții patogeni din laboratoarele sale

de | 12.03.2022 13:20 | Actualitate

OMS a sfătuit Ucraina să distrugă agenții patogeni cu risc ridicat din laboratoarele de sănătate publică ale țării pentru a preveni „orice potențiale scurgeri” care ar răspândi boli în rândul populației.

Citește și: Pensionarii argeșeni se pot duce la băi! 59 de bilete de tratament – disponibile la Casa Județeană de Pensii

Experții în biosecuritate spun că trimiterea militarilor ruși și bombardarea orașelor din Ucraina fac să crească riscul ca agenții patogeni care cauzează boli să fie eliberați, în cazul în care centrele de sănătate publică ar fi deteriorate. La fel ca multe alte țări, Ucraina are laboratoare de sănătate publică care cercetează cum să atenueze amenințările bolilor periculoase care afectează atât animalele, cât și oamenii, inclusiv pentru COVID-19. Laboratoarele sale au primit sprijin din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a OMS (Organizația Mondială a Sănătății), relatează Reuters.

„Ca parte a acestei activități, OMS a recomandat cu tărie Ministerului Sănătății din Ucraina și altor organisme responsabile să distrugă agenții patogeni cu amenințare ridicată pentru a preveni eventualele scurgeri”, a spus OMS, o agenție a Națiunilor Unite.

Citește și: Se majorează cota de contribuție pentru Pilonul II de pensii

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *