Web Analytics

Se majorează cota de contribuție pentru Pilonul II de pensii

de | 12.03.2022 12:54 | Actualitate, Economie

Cota de contribuție la Pilonul II de pensii urmează să fie majorată. Mai exact, aceasta va crește cu un punct procentual, de la 3,75%, cât este în prezent, până la 4,75%, începând cu data de 1 ianuarie 2024, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență pregătit de guvern.

Citește și: De luni! Începe RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI și al LOCUINȚELOR! Cum te poți autorecenza în 2 pași simpli

Noua creștere a contribuţiilor la pilonul II de pensii este prevăzută în programul de guvernare și în Planu Național de Reziliență și Redresare, 2024 fiind termenul limită. Administratorii de pensii private au solicitat recent Guvernul ca majorarea să fie efectuată etapizat, parțial în 2023 și parțial în 2024.

Citește și: Șoferi luați la control de polițiștii din Pitești. S-au dat 71 de amenzi și 3 permise au fost reținute

Varianta aleasă acum de Guvern presupune amânarea pe cât posibil a creșterii contribuției, care ar avea impact financiar asupra bugetului statului. Actul a fost transmis spre avizare interministerială, fiind un proiect conceput de ASF și Ministerul Muncii. „Obiectul de reglementare al proiectului de act normativ îl constituie majorarea, începând cu 1 ianuarie 2024, a contribuțiilor la fondurile private de pensii de la 3,75% la 4,75%. Atât în PNRR, cât și în Programul de Guvernare este prevăzută măsura care vizează creșterea contribuțiilor pentru Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent până la 4,75% în 2024”, s-a arătat în proiect.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *