Web Analytics
scris marți, 16.01.2024

OMS: Consumul de tutun scade treptat la nivel mondial

Numărul adulţilor care consumă tutun la nivel mondial a scăzut în mod constant în ultimii ani, a indicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând însă că industria nu renunţă, informează AFP, citată de Agerpres.

OMS: Consumul de tutun scade treptat la nivel mondial

Citește și: Mihai Eminescu, un critic al occidentalizării forțate

În 2022, circa un adult din cinci la nivel mondial fuma sau consuma derivate ale tutunului, faţă de unul din trei la începutul mileniului, a precizat OMS într-un nou raport.

Organizaţia analizează tendinţele în ceea ce priveşte prevalenţa fumatului între 2000 şi 2030. Datele arată că 150 de ţări au reuşit să-şi reducă consumul de tutun.

Dar, deşi ratele de fumat sunt în scădere în majoritatea ţărilor, OMS a avertizat că numărul deceselor asociate tutunului va rămâne probabil ridicat în anii următori.

Statisticile sale arată că fumatul ucide peste opt milioane de persoane în fiecare an, inclusiv circa 1,3 milioane de nefumători expuşi la fumatul pasiv.

Raportul subliniază că intervalul de timp dintre punerea în aplicare a unor măsuri stricte împotriva consumului de tutun şi scăderea numărului de decese cauzate de fumat este de aproximativ 30 de ani.

Şi chiar dacă numărul fumătorilor continuă să scadă, OMS estimează că obiectivul de reducere cu 30% a consumului de tutun între 2010 şi 2025 nu va fi atins.

Cincizeci şi şase de ţări ar trebui să atingă acest obiectiv, inclusiv Brazilia, care a reuşit deja să reducă consumul de tutun cu 35% din 2010.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită