Ofițer de la Inspectoratul Județean de Poliție, reținut de DIICOT

de | 16.12.2014 14:04 | Actualitate

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, au dispus, în data de 15.12.2014, într-o cauză penală în care efectuează urmărirea penală împreună cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş,  reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a ofiţerului de poliţie judiciară Cătănea Adrian Liviu din cadrul I.P.J. Argeş, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000,  fapte conexe cu infracţiuni de competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
” În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la începutul anului 2012,  inculpatul Cătănea Adrian Liviu i-a dezvăluit unei persoane că este cercetată împreună cu alte persoane într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, după care, la sfârşitul lunii martie 2014,  i-a transmis aceleiaşi persoane că, în zilele ce urmau, vor fi efectuate percheziţii domiciliare în cadrul aceluiaşi dosar penal”, spun cei de la DIICOT.
Totodată, în cursul lunii aprilie 2014,  inculpatul Cătănea Adrian Liviu, aflând despre efectuarea unor controale inopinate la saloane de masaj erotic situate în municipiul  Piteşti, judeţul Argeş, de către ofiţeri şi agenţi de poliţie de la  B.C.C.O. Piteşti împreună cu funcţionari  din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş şi ai altor instituţii, în schimbul unor foloase materiale  l-a anunţat pe proprietarul unor astfel de saloane despre efectuarea controalelor.
În cursul acestei zile, inculpatul Cătănea Adrian Liviu va fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii