Oficial. Astăzi încep lucrările la lotul 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Pitești-Sibiu

de | 1.09.2021 12:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Lucrările pentru construirea lotului Piteşti – Curtea de Argeş de pe Autostrada A 1 Sibiu – Piteşti încep, efectiv, de astăzi, constructorul fiind deja mobilizat în teren încă din iunie atunci când a început decopertările. Autorizaţia de Construire pentru tronsonul de 30 de kilometri a fost emisă pe 16 iunie iar Ordinul pentru Începerea Lucrărilor a fost dat săptămâna trecută. Autorizaţia este emisă pentru o durată de 48 de luni cu o valoare a lucrărilor de 1,4 miliarde lei, declarată de solicitant.

Şantierul în cifre :

CITESTE SI Lucrările la lotul 5 de pe autostrada Pitești – Sibiu vor începe la 1 septembrie

Antreprenorul Astaldi din Italia (n.r. constructorul Podului de la Brăila) trebuie să mobilizeze potrivit ofertei depuse peste 1000 de drumari şi 600 de utilaje iar termenul de realizare este de 4 ani. Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lăţime.

Lucrări de artă cu o lungime de aproximativ 5 km: Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, respectiv Curtea de Argeș (conexiune cu DN 73 C), Băiculești și Bascov (conexiune cu DN 7 ), 2 spații de servicii, 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș, parcare de scurtă durată pe fiecare sens.

Cantităţi materiale de construcţii: 4,5 milioane mc. de umplutură, suprafaţă asfalt: 550.000 mp, betoane: 500.000 mc., armături: 37.000 tone, piloţi foraţi: 80.000 ml., tabliere metalice: 20.000 tone, conform economedia.ro.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

22 Mai 337: A murit împăratul bizantin Constantin cel Mare
22 Mai 337: A murit împăratul bizantin Constantin cel Mare

În ziua de 22 Mai 337 d.Hr. a murit împăratul bizantin Constantin cel Mare;  (n. 27 februarie 272).  Constantin cel Mare a fost primul împărat creştin şi împăratul Romei care a oprit persecuţia creştinilor, iar în anul 324 a decretat creştinismul religie oficială a...

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed