Ofertă irezistibilă în aşteptarea Moşului

de | 15.12.2011 10:05 | Actualitate

# Crăciun ecologic cu brazi  la ghiveci de la Salpitflor Green. La mahmureala generală de după Sărbători se adaugă, la fiecare început de an, spectacolul trist al miilor de brazi aruncaţi pe străzi sau lângă tomberoanele din spatele blocurilor din Pitești. După ce bucură privirile familiei, suportând căldura din casă şi decoraţiunile grele, brazii sfârşesc pe marginea drumului, uscându-se încetul cu încetul. O risipă prea mare, spun specialiștii de la societatea Salpitflor Green, în condiţiile în care pădurile din Argeș dispar văzând cu ochii sub drujbele constructorilor, iar aerul devine din ce în ce mai irespirabil. Fenomenul tăierii brazilor de Crăciun poate fi însă îmblânzit, cred cei de la Salpitflor, care le vor oferi anul acesta argeșenilor o alternativă: brazi la ghiveci. Aceștia pot fi achiziționați de la pepinierele din Găvana sau Mărăcineni, la prețuri imbatabile, ca să nu mai vorbim de faptul că problema bradului de Crăciun este rezolvată pentru ani buni.

Venituri proprii din cartofi, spanac și salată

Angajaţii Slapitflor Green au învăţat și cum să facă venituri proprii. Au pus mâna la muncă şi s-au apucat de grădinărit. Teren au, utilaje au, de ce să nu facă şi ceva producţie? Astfel, din nevoia de a face rost de bani pe criză, angajaţii de la pepiniera Mărăcineni a societăţii Salpitflor Green au înfiinţat o cultură de cartofi şi nu oricum, ci unii ecologici. Suprafaţa cultivată cu aceste legume este de un hectar. Şi nu au dat greş cu cartofii, producţia de anul acesta fiind de 21 de tone la hectar. „Am hotărât să înfiinţăm această cultură, care nu este una grea, cu gândul de a ne mai suplimenta fondurile, pentru a reuşi să ne autofinanţăm. A fost un an de încercare, am dovedit că se poate. Cartofii sunt ecologici, în sensul că le-am pus doar îngrăşământ natural, existând şi avantajul solului care este unul foarte bun”, spune ing. Gabriela Anghel (foto), şef al departamentului Spaţii Verzi, din cadrul Salpitflor Green. Cartofii au fost puşi în saci şi pot fi cumpărați direct de la pepiniera Mărăcineni, zilnic, de la 8.30 la 15.30. În această perioadă, în serele Salpitflor Green se cultivă salată verde și spanac, așa că argeșenii care vor să mănânce sănătos au acum o soluție foarte la îndemână pentru a contracara efectele mâncărurilor grele din perioada care urmează. Demn de menționat că Salpitflor Green  s-a pregătit cum trebuie și în vederea noului an agricol. La serele din strada Târgu din Vale se vor produce răsaduri de legume, roșii, ardei, vinete, castraveți, din soiurile cele mai productive.

Salpitflor te ajută să-ți amenajezi grădina

Pentru cei care au ca hobby grădinăritul sau, pur și simplu, vor să-și amenajeze curtea sau grădina, pepinierele de la Salpitflor Green Pitești pun la dispoziție o gamă largă de conifere, arbori sau arbuști ornamentali. Ce putem cumpăra? Brad, molid, thuja, juniperus sau chamaeciparis, pentru iubitorii coniferelor, mesteacăn, tei, frasin, salcie, arborele lalea, aceri sau platani pentru cei care vor să se bucure de umbră pe perioada verii. Nu putem omite nici arbuștii ornamentali cum ar fi hibiscus, forsitia, spiraea, cydonia, mahonia sau pyracantha și, bineînțeles, arbuștii pentru gard viu, ligustrum, buxus etc. „Producem o serie întreagă de plante de grădină, conifere, arbori și arbuști ornamentali, și, lucru foarte important, toate produsele noastre sunt adaptate la clima de la noi, așa încât dacă sunt plantate și întreținute corespunzător riscul ca acestea să se usuce este zero”, ne-a spus ing. horticultor Gabriela Anghel, adăugând că societatea Salpitflor Green oferă un pachet complet de lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, atât pentru agenții economici, cât și pentru persoanele fizice.

O lalea pentru fiecare piteștean

Angajaţii societăţii Salpitflor Green, care se ocupă și de întreţinerea parcurilor din Piteşti, au finalizat și plantările de toamnă în oraş. Aproximativ 200.000 de bulbi de lalea din care la primăvară vor răsări simbolurile orașului au fost sădiţi până la începutul lunii noiembrie. Bulbii provin din pepiniera societății din cartierul Găvana, fiind vorba despre lalele de toate culorile şi soiurile. În afară de lalele, în serele de la Salpitflor se cultivă o multitudine de răsaduri de flori anuale, cum ar fi panseluțe, bellis (bănuți de grădină), myosotis (Nu-mă-uita), petunii, frumoasele crăițe, salvie și multe, multe flori menite să ne bucure privirea.
Pentru relații suplimentare sunați la sediul Salpitflor Green, telefon 0248/210.815, fax 0248/223.493, 0762/247.461 (ing. horticultor Gabriela Anghel) sau la pepinierele Găvana și Mărăcineni, tel. 0762/247.470 (ing. horticultor Mihai Nuță) și, respectiv, 0762/963.168 (ing. horticultor Iuliana Vărzaru).
Neluţu Dinu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii