Web Analytics

OAMGMAMR Argeș: ,,VIAȚĂ LUNGĂ PENTRU TOȚI” – Obiectivul OMS în săptămâna mondială a imunizării

de | 26.04.2022 12:14 | Actualitate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), desfășoară în perioada 24-30 aprilie, Săptămâna Mondială a Imunizării sub sloganul ,,Viață lungă pentru toți”.

În fiecare an, începând cu 2004, Săptămâna Mondială a Imunizării este marcată în ultima săptămână a lunii aprilie și își propune să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. OMS lucrează cu țări de pe tot globul pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la valoarea vaccinurilor și a imunizării și se asigură că guvernele obțin îndrumările și sprijinul tehnic necesar pentru a implementa programe de imunizare de înaltă calitate.

Citește și: Argeșenii au făcut exces de mâncare și alcool, de Paște. Peste 400 de pacienți au ajuns la Spitalul Județean

Tema din acest an este, de fapt, un îndemn motivațional care încurajează oamenii să privească sloganul ,,Viață lungă pentru toți” ca pe o ambiție, nu ca pe o promisiune. Potrivit OMS, vaccinurile ,,oferă oportunități și speranță pentru ca noi toți să ne bucurăm de o viață mai împlinită. Și pentru asta ar trebui să luptăm cu toții”. Susținător permanent al demersurilor ce promovează imunizarea, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș, Estera Stămoiu, a transmis următorul mesaj:

,,Vaccinarea a fost și rămâne un subiect pe cât de important, pe atât de sensibil, chiar controversat. Datorăm descoperirii vaccinurilor viața însăși, calitatea ei și creșterea speranței de viață. Numeroase boli au fost eradicate datorită vaccinării în masă. Nu poate nimeni contesta beneficiile vaccinării. Cei care totuși o fac, fără a avea argumente solide, sunt cei din cauza cărora acest subiect a devenit sensibil și controversat. Au găsit descoperită o anumită zonă de comunicare și informare eficientă a populației și au exploatat-o în mod negativ. Avem, din păcate, ca exemplu în acest sens, chiar perioada pandemiei de COVID-19 în care, potrivit statisticilor oficiale, s-au înregistrat foarte multe decese ale persoanelor care nu erau vaccinate.

Subiectul acesta nu mai este potrivit să fie abordat și tratat altfel decât tranșant, direct și pe înțelesul fiecărui cetățean. Campaniile de vaccinare au nevoie de comunicatori foarte buni, de profesioniști în domeniul medical care cunosc foarte bine beneficiile pe care le are imunizarea. Ca lider al asistenților medicali argeșeni am inițiat și am susținut campanii de vaccinare, am promovat efectele esențiale ale vaccinării în lupta cu afecțiuni grave care pun viețile semenilor noștri în pericol. Asistenții medicali argeșeni sunt partenerii de nădejde din fiecare astfel de demers, ei sunt în centrele de vaccinare, în cabinetele medicilor de familie, mesageri ai sănătății, profesioniști ce pot oferi informații corecte privind vaccinarea.

Citește și: Serbare tradițională de Ziua Muncii, la Mioveni

Faptul că, numeroase generații au fost salvate datorită vaccinurilor, a dus la aprecierea imunizării ca fiind una dintre cele mai importante medote de prevenție. De altfel, tot procesului de imunizare împotriva COVID-19 îi datorăm și faptul că ne-am întors, după doi ani de luptă, la o viață fără mască. Să prețuim ce am recâștigat cu atât de multe sacrificii! Să ne informăm corect, să conștientizăm că vaccinarea contribuie la protejarea sănătății noastre și, implicit, la o viață mai bună și cu durată mai mare de timp! Merităm cu toții să fim: Informați! Vaccinați! Salvați!”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Totusi … pen’ce renuntara polonezii la „gogoasa*) varata’n beregata oilor tampe/pleonasm ?!
    *) Pe vremuri, oile erau „protejate” de galbeaza cu „gogosi de galbeaza „!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *