Web Analytics

Argeșenii au făcut exces de mâncare și alcool, de Paște. Peste 400 de pacienți au ajuns la Spitalul Județean

de | 26.04.2022 11:39 | Actualitate

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Pitești a fost plină în perioada sărbătorilor pascale, după ce 468 de persoane s-au prezentat la spital din cauza exceselor alimentare sau de alcool.

”Sărbătorile Pascale au adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool.

Citește și:A treia zi de Paşte: Ce nu este bine să faci în Marţea Albă

Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice. În cele trei zile, în Sâmbăta Mare, prima și a doua zi de Paște, 468 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 103 au rămas internați.

Citește și:Pitești. Petrecerea de Paște s-a lăsat cu amenzi de peste 8.000 de lei

Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în perioada 23-25 aprilie a.c., numărăm peste 100 de cazuri de excese alimentare sau de alcool, cu afecțiuni cardiace și oftalmologice (afecțiuni cardiace – 41 de cazuri, excese alimentare – 34 de cazuri, etilism – 11 cazuri, afecțiuni oftalmologice – 23 de cazuri). Dintre cazurile care au necesitat îngrijire de urgență amintim: traumatisme – 46 de cazuri, victime ale accidentelor rutiere – 6 cazuri, victime din agresiuni – 13 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 5 cazuri, diabet- 10 cazuri, comă- 1 caz). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.”, a transmis Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *