Web Analytics

O tânără premiată de NASA are nevoie de 3.100 de euro pentru a reprezenta România la un congres internaţional

de | 4.02.2023 16:26 | Actualitate, Home

Timea Lőrincz, o tânără din Braşov premiată în 2022 la un concurs organizat de NASA, are nevoie de 3.100 de euro pentru a reprezenta România la un congres în Singapore. Timea a absolvit anul trecut Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. Pe vremea cât încă era în clasa a 12-a, Timea a participat la un concurs internaţional organizat de NASA şi a obţinut locul 1.

Citește și: Un fals consultant în fonduri europene a înșelat 19 persoane cu peste un milion de lei

De curând, ea a trecut printr-o selecţie riguroasă pentru a putea fi prezentă la un congres internaţional organizat în Singapore. A fost acceptată şi va fi singura reprezentantă a României, dar nu are suficienţi bani pentru a face deplasarea. Timea are nevoie de 3.100 de euro: 1.100 de euro ar reprezenta biletul de avion, iar restul bani pentru cazare şi mâncare pe timpul congresului.

Citește și: Primarul din Bascov, operat  în Germania. „Credeam că am ceva la rinichi, dar mi-au găsit la inimă”

„Aș dori să mă mențin și în următorii ani la nivel internațional, iar pentru acest lucru doresc să particip la un congres organizat în Singapore, CWMUN2023. Am avut un interviu cu organizatorii, în urma căruia am fost acceptată să particip și să prezint un discurs despre România. Acest congres atinge subiecte legate de politică, mediu și inovație. Doresc să particip, deoarece vreau, și pot, să reprezint România la un nivel înalt, și, de ce nu, pentru a fi catalogată ca unul dintre cei mai buni delegați la congres. Pe lângă aceasta, este o oportunitate majoră pentru mine să mă dezvolt. Apelez la dumneavoastă cu rugămintea de a mă ajuta să finanțez această participare. Am nevoie de 3100 euro, din care 1100 euro este costul biletului de avion, iar 2000 euro sunt pentru cazare, masă și alte cheltuieli acolo. Alături de mine este Asociația Brașovul Altfel, care gestionează partea financiară, respectiv încasează donația dumneavoastră și face cheltuielile pentru participarea mea la congres. Vă rog să mă ajutați!”, se arată într-o scrisoare a Timeei, publicată de ziarulpozitiv.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Promovati (sub)mediocriatea? Timea Timea a picat bacalaureatul in vara (romana: 5,65, matematica: 3,60, fizica: 1), fiind in liceul „A. Saguna” unul din cei doar 2 elevi respinsi si singura de la specialitatea sa (matematica-informatica). Dovada: http://static.bacalaureat.edu.ro/2022/rapoarte/. In toamna, a trecut cu 8,18 (romana: 9, matematica: 8,30, fizica: 7,25). situandu-se in liceu pe pozitia 160 din 167, adica intre ultimii 4,2% din scoala. Dovada: http://static.bacalaureat.edu.ro/2022/rapoarte_sept/. Acesta e nivelul international la care zice ea ca vrea sa se mentina? Si nu oricum, ci cu bani de la dumneavoastra! Apoi, NASA nu a organizat concursul si a interzis asocierea numelui sau siglei sale cu acest concurs pe care nicio universitate respectabila din lume (inclusiv SUA, patria NASA) nu-l ia in seama. In schimb, in Romania, cei cu premii la fazele judetene ale olimpiadelor scolare sunt admisi la facultate cu media 10! Fiindca proiectele la asa-zisul „concurs NASA”, necesita doar munca de cautare si redare coerenta de informatii culese de la diverse surse. Atat!

    Răspuns
  2. Rușine! Ce legătură are bacul? Se vede ce gândire aveți. Bacul nu promovează nimic! E la fel de învechit ca dumneavoastră! Știu multi elevi care poate nu au picat pe subiectul bun la romana și au vrut sa pice din CONSTIINTA pentru a avea o notă mai mare! Sau poate a avut probleme personale și nu s a concentrat! Ce legătură are asta???? Rușine, domnule!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *