Web Analytics
scris miercuri, 27.09.2023

O sugestie pentru doamna Gorghiu. Înfiinţaţi şi un registru al celor care protejează traficanţii de droguri!

Pe hârtie, adică în proiectul de lege, sună bine inițiativa unor parlamentari liberali, printre care și senatorul argeșean Alina Gorghiu, în calitate de ministru al Justiției, de a se înființa un registru național al traficanților de droguri. Numai să nu rămână doar pe hârtie, că am mai avut himere din astea legislative. Un zvâc justițiar de-o vară de care, în anii și chiar în deceniile următoare, nu s-a mai sinchisit nimeni. Și mă gândesc doar la radarul pădurilor, lansat cu mari speranțe și multe artificii, dar care a picat în desuetudine. Și asta cu largul concurs al politicienilor care n-au făcut mai nimic să întărească și să verifice instituțiile obligate să fie suport pentru radarul ce trebuia să-i vâneze pe măcelarii de păduri. E vorba de cei de la Garda Forestieră și de la Direcțiile Silvice, dar și de cetele de polițiști care nu doar că nu i-au vânat pe tâlharii de bușteni, ba chiar au devenit cu timpul complicii lor.

O sugestie pentru doamna Gorghiu. Înfiinţaţi şi un registru al celor care protejează traficanţii de droguri!

Altfel nu se explică de ce, chiar și după înființarea radarului, pădurile au fost chelite în același ritm barbar, iar Argeșul se menține în topul defrișărilor pe țară întocmit de Greenpeace. Ba chiar ditamai șeful de ocol de la Pitești, inginerul Sorin Balaș, e invitat pe post de specialist să ne vorbească despre protejarea Pădurii Trivale, deși el e inculpat și trimis în judecată. De ce? Fix pentru omisiunea sesizării după ce pădurari din subordinea lui au tăiat pădurile a două bâtrâne, ca ultimii hoți, iar el i-a acoperit. Adică a întors capul. Și atunci ce să mai vorbim de radarul pădurilor? Și de mamele și tații care l-au înființat degeaba? Ca să rămână doar de poză, o simplă inițiativă țintuită pe hârtie, bună de sclipici electoral și de luat ochii populației, pe un fond de emoție colectivă profundă.

Citește și Droguri „pe datorie” într-o școală din Târgovişte. 50 de lei pentru „o doză” de 3 persoane

Cam acesta e contextul și acum, când ne-au disperat evenimentele legate de droguri, de moartea albă. Populația e cu nervii în pioneze, părinții sunt frustrați că situația e scăpată de sub control și statul e slab. Și a venit această inițiativă legislativă cu înființarea unui registru național al traficanților de droguri, care, repet, e salutară. Dar ca ziarist care a văzut atâtea și a pătimit atâtea, dați-mi voie să mă îndoiesc preventiv de funcționalitatea lui, dacă nu are ca suport real instituții complementare ale statului. Și vă dau două exemple din Argeș, județ din partea căruia vă doresc, d-na Gorghiu, să fiți parlamentar și în mandatul 2024-2028.
E vorba de cazul Alexiei, minora care a fost drogată, violată și apoi trimisă din nou să cumpere droguri noaptea, cu taxiul, în locații bine determinate din Pitești, iar dosarul zace la poliție într-un sertar. Ba chiar doamna Poliție Pitești, în loc să-i identifice pe cei care i-au furnizat droguri Alexiei, o cheamă pe colega noastră care a scris articolul să dea cu subsemnatul, s-o intimideze și să-i afle sursele. Nu e vorba de un abuz, doamna ministru Alina Gorghiu? Noi credem că da!

Și încă un exemplu epic. Șeful arestului IPJ Argeș, comisarul șef Marangoci, a fost arestat că lua mită chiar de la traficanții de droguri, cărora le furniza telefoane ca să poată opera și după gratii, bine mersi, pe Tik-Tok. Iar ca bomboana să fie pusă definitiv pe coliva luptei împotriva traficanților de droguri, „Jurnalul” a descoperit că Marangoci a mai fost recompensat și cu salariu de excelență de șefii lui de la IPJ Argeș. Și atunci, doamna ministru Gorghiu, n-ar fi mai bine ca înainte de – sau măcar concomitent cu – registrul traficanților de droguri să înființați unul și cu protectorii acestora din instituțiile statului? Zicem și noi, nu dăm cu parul! Altfel, vă dorim succes, pe principiul că, decât să nu faci nimic, mai bine să faci totuși ceva, chiar dacă există riscul să se piardă pe parcurs.

P.S. Știu că sunteți ministrul Justiției și că exemplele date, de la silvic și poliție, nu sunt în subordinea dvs. Dar aveți colegi liberali la Păduri și Interne, pe domnii Fechet și Predoiu, iar dânșii pot face ceva. Așa cum ați făcut și dvs, și bine ați făcut, când l-ați schimbat de la comanda Penitenciarului Mioveni pe prăfuitul Conea cu un ofițer mai tânăr.

Citește și Alina Gorghiu propune Legea 2 Mai, care urmează legea Anastasia: Traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, să nu mai aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei

Citește și Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai riscă închisoare pe viaţă. Avocatul care reprezintă familia Robertei a cerut schimbarea încadrării faptei

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *