Web Analytics

„O să curgă carnea după tine”

de | 30.03.2017 13:46 | Dezvăluiri

01 instanta# Noră condamnată la închisoare de Judecătoria Piteşti după ce şi-a hărţuit fosta soacră
După ce a divorţat în 2004, o piteşteancă a început să fie hărţuită de rudele fostului soţ. Mai exact de soţia fiului acestuia. Disperată că după partajul celor doi, familia sa se alege cu mai puţin decât îşi calculase, nora a pornit avalanşa de atacuri la adresa celei care i-a fost soţie socrului şi care a primit, prin hotărâre judecătorescă, un apartament şi o maşină, atacuri care au durat ani de zile. În iunie, 2016, Judecătoria Piteşti a condamnat-o pe noră la trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de hărţuire şi plata unor daune morale de 5.000 de lei. Inculpata a făcut recurs.

Nora, Monica A, inculpată în acest dosar, a transmis fostei soții a socrului ei diverse mesaje, telefonice şi prin intermediul rețelelor de socializare, precum și scrisori, prin care o soma pe femeie să-i dea bani soţului ei (fiul fostului soț al reclamantei):
„Dacă nu îi vei da banii ce i se cuvin, să curgă carnea după tine așa cum număra printre degete banii de la acea casă”, „nimeni nu pleacă de pe acest pământ până nu plătește”, „să fiți blestemate tu, fata ta și mama ta, că nu ați fost decât pe furat averea”, „umblă banii luați pe această casă așa să umble fericirea ta și tot ce este mai bun pe această lume să nu fie la tine”, „va veni timpul să plătești pentru suferința pe care ai provocat-o, să nu pleci de pe această lume tu și fata ta până nu veți suferi”. Sunt doar câteva dintre mesajele transmise mot-a-mot, de inculpată, în 2014, fostei soții a socrului său, Nina A.
Inculpata este căsătorită cu fiul fostului soț al femeii iar răfuiala dintre cele două a început  după divorţul dintre Nina A şi socrul Monicăi A, pronunţat acum aproape 13 ani, când locuinţa celor doi  a fost atribuită, prin hotărâre judecătorească, soţiei.
Nora n-a putut accepta că soţul ei nu va avea niciun drept la moștenire cu privire la acel imobil.
Situaţia s-a inflamat şi mai tare după ce fostul soţ al soacrei i-a vândut fiului său, soțul inculpatei, un autoturism, iar Nina A. a formulat acțiune în anulare a actului. Nora a considerat din nou că soțul ei a fost prejudiciat prin acțiunea persoanei vătămate.

Mesajele de amenințare, trimise prin SMS, Facebook și scrisori

Din februarie 2014, inculpata Monica A. i-a transmis în mod repetat mesaje conținând invective și expresii cu caracter amenințător. Mesajele au fost trimise atât prin intermediul telefoniei mobile, cât și al rețelelor de socializare și prin intermediul a două scrisori.
„Conținutul și frecvența mesajelor a fost de natură a-i cauza persoanei vătămate o stare de temere (…). De asemenea, prin frecvența acestora mesajele au fost susceptibile să afecteze libertatea psihică a persoanei vătămate. În realizarea aceleiași rezoluțiuni infracționale, în cursul anului 2014, inculpata a fost surprinsă în repetate rânduri aflându-se în proximitatea imobilului aparținând persoanei vătămate, supraveghind locuința acesteia și adresându-i cuvinte jignitoare de fiecare dată când o observa. De asemenea, inculpata staționa deseori perioade lungi de timp pe trotuarul din fața imobilului persoanei vătămate și se uita insistent în direcția locuinței acesteia”, se arată în motivarea sentinței penale pronunțate în iunie 2016 de Judecătoria Pitești.
„Instanța a constatat că faptele inculpatei AME întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire prev. de 208 al.1 și 2 C.p.”, explică, pentru Jurnal de Argeş, avocatul Raluca Cîrstea.
 Fosta noră a primit o pedeapsă de trei luni de inchisoare pentru savârşirea infracţiunii de hărţuire, cu dispunerea amânării aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
De asemenea, Judecătoria Piteşti a obligat-o pe inculpată să achite părţii vătămate suma de 5.000 lei daune morale şi 1.500 lei cheltuieli judiciare. Htărârea a fost atacată însă cu recurs, urmând a se stabili dacă ea rămâne sau nu definitivă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii