Web Analytics

O recunoaşte chiar Primăria Piteşti, care îl contrazice pe dezvoltatorul Cristian Prodănel: Zona în care se ridică blocul cu şase etaje, între trei case, are regim de înălţime mic!

de | 19.03.2020 13:41 | Dezvăluiri

# La ședința Comisiei Tehnice a Primăriei Pitești din 25 noiembrie 2019, singurul care s-a abținut a fost Cătălin Ghiță, pe atunci arhitect-șef, acesta motivând că în certificatul de urbanism emis de Primărie „terenul s-a considerat a fi în subzona pentru locuințe cu regim mic de înălțime” # Într-un răspuns oficial trimis lui Nicolae Diguță, Primăria Pitești reconfirmă că „destinația stabilită este de zonă rezidențială, locuințe cu regim mic de înălțime”

În numărul precedent din Jurnalul de Argeș v-am prezentat un nou scandal imobiliar din Pitești, legat de viitorul bloc cu șase etaje ce va fi ridicat între trei case pe strada Ion Minulescu de către firma Comesad Proviso (condusă de Sorin Dumitru și Cristian Prodănel). Vecinii sunt revoltați, spunând, printre altele, că nu e normal să fie ridicat un bloc de șase etaje între trei case, că regimul de înălțime a zonei este unul mult mai mic și că traficul în zonă, și așa unul foarte dens, va fi dat peste cap de cele câteva zeci de noi locuri de parcare ce vor fi create pentru viitorul bloc. Plus că firma ce ridică blocul nu are autorizație de demolare pentru casa aflată pe teren. Tot în numărul trecut din Jurnalul de Argeș, omul de afaceri Cristi Prodănel declara că respectiva zonă ar fi una mixtă, nu doar de case, și că autorizația de demolare a fost emisă încă din noiembrie 2019. Numai că proprietarii care stau în zonă vin cu noi acuze și sesizări, aducând în sprijinul lor documente oficiale ale Primăriei Pitești.

„Cum de mai continuă elaborarea PUZ-ului pe numele proprietarei decedate?”

Spiridon Oltei, unul dintre proprietarii de lângă terenul unde va fi ridicat blocul cu 6 etaje, spune că ”la OCPI Argeș figurează în acte ca proprietar tot Ștefănescu Mioara, deși aceasta a decedat pe 8 februarie a.c. Suntem curioși dacă firma ce ridică viitorul bloc a făcut act de vânzare-cumpărare cu doamna Ștefănescu înainte de decesul acesteia. Și ne întrebăm, firesc, cum de mai continuă elaborarea PUZ-ului pe numele proprietarei decedate. Oare este legal? Mai poate semna un decedat autorizații sau actele necesare? Spunea domnul Prodănel că vor fi 56 de autoturisme la 56 de apartamente. Însă toată lumea știe că o familie are în prezent în medie cel puțin două autoturisme. Plus că trebuie luate în calcul zgomotul, praful ce vor fi produse pe durata construirii blocului, mașinile grele ce vor căra molozul și vor aduce materiale de construcții. Pe unde vor circula respectivele mașini, în condițiile în care strada respectivă este destul de aglomerată? Zona Găvana III este făcută praf din punct de vedere arhitectural. Nu se mai poate încălca legea în continuare. Sperăm ca noul arhitect-șef al Piteștiului să nu comită ilegalități în acest sens. De ce în județele Vâlcea și Sibiu nu sunt astfel de situații de încălcări ale legilor referitor la arhitectura orașului, oare acolo sunt alte legi? Sunt alți dezvoltatori și autorități cu frică de Dumnezeu, nu ca în Argeș”.
Tot Spiridon Oltei mai precizează: ”Nu avem nimic cu domnul Prodănel, pentru că vinovat nu este cel care cere, vinovați sunt cei care dau astfel de autorizații, pentru că au alte interese, cunoscute de întreaga populație a municipiului Pitești. Sperăm ca cei din Consiliul Local Pitești să nu aprobe PUZ-ul pentru viitorul bloc de pe strada Ion Minulescu”.
Legat de acuzațiile conform cărora în acte la cadastru ar figura ca proprietar decedata Mioara Ștefănescu, ne-am interesat și am aflat că în prezent proprietar este firma Comesad Proviso.

Atât secretarul Primăriei, cât și arhitectul-șef îl contrazic pe Prodănel: zona are regim de înălțime mic, nu mixt

Nicolae Diguță, un alt proprietar vecin cu viitorul bloc, a făcut mai multe sesizări la Primăria Pitești. Iar într-unul dintre răspunsuri, semnat de către secretarul Cătălin Călugăru, Primăria Pitești îi răspunde negru pe alb că amplasamentul unde va fi ridicat viitorul bloc face parte dintr-o zonă cu regim mic de înălțime, contrazicându-l pe omul de afaceri Cristi Prodănel, care declarase că zona este ”una cu regim mixt de înălțime”. Iată ce spune Primăria Pitești: ”Amplasamentul studiat are o suprafață de 2.615 mp, destinația stabilită fiind de zonă rezidențială – locuințe cu regim mic de înălțime”.
Într-un răspuns trimis lui Spiridon Oltei, un alt proprietar vecin cu terenul unde se va ridica viitorul bloc, Primăria Pitești reconfirmă că zona este una cu regim mic de înălțime și că acesta este și motivul pentru care Cătălin Ghiță, pe atunci arhitect-șef al Piteștiului, a fost singurul care s-a abținut la vot la ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din 25 noiembrie 2019. După cum spun cei din Primărie, la respectiva ședință, legat de aprobarea indicatorilor urbanistici, ”votul comisiei a fost în unanimitate, cu o abținere, a domnului arhitect-șef Cătălin Ghiță, întrucât în certificatul de urbanism emis terenul s-a considerat a fi amplasat în subzona pentru locuințe cu regim mic de înălțime”.

Culmea! Din Comisia Tehnică de avizare face parte arhitectul care a făcut proiectul viitorului bloc

Și încă un detaliu ce naște semne de întrebare. Din Comisia Tehnică face parte și arhitectul Anton Staicu, patronul firmei ARCA PROIECT 2000, adică firma ce a realizat proiectul viitorului bloc. Trebuie spus totuși că la respectiva ședință Anton Staicu (foto) nu a participat la vot.
Iată și care au fost la acea ședință ceilalți membri ai Comisiei Tehnice: primarul Cornel Ionică, Cristian Gentea, Cătălin Ghiță, Cristian Glogojeanu, Livia Chirea, Pompiliu Soare, Samuel Răducanu, Ana Rădulescu, col. Gheorghe Popescu (ISU Argeș), Victoria Stan și Iulian Chiriță.

„Mai e valabilă autorizaţia de demolare emisă pe numele unei persoane decedate ulterior?”

Tot Spiridon Oltei mai are o reclamație: ”Autorizația de demolare a fost emisă pe 25 noiembrie 2019, pe numele doamnei Mioara Ștefănescu, decedată la începutul lunii februarie a.c. În aceste condiții, le cer domnilor din Primăria Pitești să precizeze dacă mai este valabilă autorizația de demolare emisă pe numele unei persoane decedate ulterior. Asta și în condițiile în care demolarea casei de pe respectivul teren a început la câteva săptămâni după decesul Mioarei Ștefănescu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii