Web Analytics

O propunere. Clădiri-lalea pentru Parcul Lunca Argeşului

de | 1.06.2022 13:23 | Actualitate, Cultură

Cunoscutul sculptor craiovean Lucian Irimescu este cel care a realizat, în 2006-2007, statuia monumentală a lui Ion C. Brătianu din Grădina Publică, la care a depus coroane de flori, săptămâna trecută, la 24 mai 2022, și președintele țării, Klaus Iohannis. Dar Lucian Irimescu (am păstrat legătura) s-a îndrăgostit de Pitești și propune un proiect inedit. Realizarea unor clădiri-lalea, în Parcul Lunca Argeșului (noua Lege a spațiilor verzi, din 2019, permite), mai ales că orașul dispune, o știm, de puține atracții turistice.

Construcția este un cilindru octogonal, de 5,5 m înălțime, cu planșeul despărțitor dintre etaje tot din sticlă. Intrările se fac dinspre stânga fiecărei petale, având o lățime de un metru. La sol va fi un padiment cu perspectivă, cu petale uriașe, în funcție de spațiul alocat. Laleaua va fi înaltă de 6 m, fără soclu. Petalele roșii vor fi realizate dintr-un material gen „Alucobond”, cu ranforsări
de aluminiu. Cilindrul este octogonal și la îmbinările, tot din aluminiu, se vor practica deformări în forma petalelor roșii.

Citește și Se mărește zona de picnic din Lunca Argeșului. Municipalitatea face apel la simțul civic

Dacă se va opta pentru a realiza o clădire mai înaltă, nu un simplu monument, am putea concura cu buildinguri gen „Donald Trump Hotel”. Va fi practicat un lift sau o scară în spirală la două dintre uși, din sticlă la nord și sud. Sus, la vârfurile petalelor, va fi o terasă gen Pub, cu balustradă și cu jardiniere cu lalele (în sezon), cu lalele artificiale în afara sezonului.
Clădirea-lalea va fi un loc de promenadă al îndrăgostiților (simbolul lalelei este al dragostei, armoniei și prieteniei), certificându-se ca simbol principal al oraşului Pitești.

Citește și 60.000 bulbi de lalea plantaţi în Parcul Lunca Argeşului pentru Simfonia Lalelelor 2022

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *