Web Analytics

O pană de curent ce ar trebui să dea de gândit staff-ului de la Spitalul Judeţean

de | 10.11.2021 11:24 | Actualitate, Culise, Politica si Administratie

În ciuda protestelor cadrelor medicale, Secția Pneumologie a SJU Pitești s-a transformat în Secție Covid încă de la mijlocul verii. Angajații reclamau atunci la minister multiple neajunsuri, de la lipsa personalului de specialitate la imposibilitatea organizării spațiilor pe circuite epidemiologice sau imposibilitatea organizării gărzilor. Cel mai grav lucru reclamat era acela că nu au posibilitatea asigurării oxigenoterapiei cu debite mari, că au lipsă de stații de oxigen și că acele concentratoare sunt de maximum patru litri pe minut și ar putea pune probleme instalației electrice, în caz de suprasolicitare.

Secția Pneumologie tot Covid a rămas, mai ales în actuala situație, funcționând cu 30 de paturi. SJU a găsit soluții pentru transferarea bolnavilor cronici la alte spitale de specialitate și asigurarea cadrelor medicale și a gărzilor. O problemă tot s-a ivit în urmă cu vreo două săptămâni, când o pană de curent a speriat tot personalul de serviciu pe secție, dar și bolnavii. Din fericire, nu s-a întâmplat o tragedie, iar administrația a trimis un generator în caz că incidentul s-ar repeta.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și O poveste de dragoste şi de profesie / Un medic hindus s-a îndrăgostit de o dentistă din Mioveni şi lucrează acum la Spitalul Judeţean

Citește și O nouă investiție a Consiliului Județean Argeș la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii