Web Analytics

O nouă sesizare la DNA Piteşti împotriva primarului Frătică

de | 13.08.2015 18:37 | Dezvăluiri

# Edilul din Bradu a fost iarăşi reclamat # Plângerea a fost înregistrată pe 28.04.2015 și e făcută de un localnic ce reclamă mai multe afaceri dubioase pe care le-ar fi făcut edilul și acoliții săi

Abia eliberat din arestul Poliției Capitalei, unde a fost reținut preventiv vreme de șase luni pentru evaziune fiscală și spălare de bani, edilul Florin Frătică s-a întors la butoanele primăriei din Bradu. Nici nu s-a întors bine,  că a ieșit la iveală o nouă reclamație, cu acuzații numeroase și stufoase. Sesizarea a fost înregistrată la DNA Pitești pe data de 28. 04. 2015 și este semnată de un cetățean din localitatea Bradu, Ion M. Șerban. Acesta a adus la cunoștința Serviciului Teritorial Pitești al DNA mai multe nereguli comise de primarul Frătică, printre care menționăm: „Strada Veneția- aprobarea de fonduri și folosirea lor în scop privat”; numeroase lucrări executate „de firma de casă SC Amfora, a prietenului numit Dumitrescu Gh., zis Hoțu”; afacerea camerelor video montate în comună, la preț de 3000 euro camera, foarte mare față de calitatea lor și multe… altele.  Vă prezentăm cele mai importante fragmente din această sesizare, cu precizarea că titlul și intertitlurile ne aparțin.

Către DNA

Subsemnatul Șerban M. Ion, domiciliat în comuna Bradu, strada………………………….., doresc să vă aduc la cunoștință următoarele: deoarece numeroasele sesizări făcute către Administrația locală, județeană, Prefectură și alte organe – răspunsurile primite, o parte din ele au întârzieri și chiar fără niciun fel de răspuns, la unele sesizări ale mele, timp în care cei pe care îi reclam și contest au făcut numeroase abateri de la lege, sub acoperișul puterii dat de mandatul de primar al comunei Bradu.
De când a sosit pe meleagurile noastre și a ajuns primarul localității a considerat Primăria (Florin Frătică, n.n) ca pe un bun propriu, iar pe unii angajați ai Primăriei și o parte din locuitorii comunei, ca sclavi pe moșia sa, favorizând numai grupa de mafioți formată special pentru a-l susține la toate abaterile, lucrând cu această grupă, apărându-se unii pe alții, uitând că a fost ales să reprezinte și să administreze bunurile mobile și imobile în interesul local, nu în interes propriu.
Față de ceea ce am scris mai sus, vă aduc numai o părticică mică de argumente.
1. Clubul sportiv administrat în folos personal, împreună cu echipa (gașcă), care a fost formată odată cu venirea sa la conducerea Primăriei.
2. CLFF al cărui președinte este a întocmit și favorizat infractorii cu acte false și pentru a nu spune de alte persoane, care au fost nedreptățite de serviciile și drepturile lor, eu sunt persoana în acest caz.
3. Deturnări de fonduri.

Strada Veneția și lucrările firmei de casă a prietenului George Dumitrescu, zis Hoţu

4. Strada Veneția – au fost aprobate fonduri  și folosirea lor în scop privat, executarea fundației pentru consolidarea străzii pe locații private și băgarea  utilităților pe această stradă cu totul deosebit, față de localitatea noastră, precum cablu RDS, telefonie, cablaj electric, fără înștiințarea și aprobarea Consiliului Local.
Aceste lucrări, inclusiv contorizarea și apa au fost făcute de firma de casă SC Amfora, a prietenului numit Dumitrescu Gh., zis Hoțu.

Afacerea camerelor  video și Hărmănaș Dan, administrator la firma Estate Global Safe

5. Un alt prieten de casă al primarului este Hărmănaș Dan, administrator la firma Estate Global Safe, administrator care a contractat montarea camerelor video din cadrul Primăriei – curtea, intrarea, holul și birourile Primăriei, unde angajații sunt tensionați de acest mod inuman de supraveghere video, deoarece domnul primar și o parte din grupa de mafioți, nu au timp, dar primesc salariu să fie prezenți în Primărie pentru a rezolva problemele oamenilor.
Această firmă a cumpărat și montat camere video stradale la un preț de 3.000 de euro, un preț foarte mare față de calitatea lor. Acest administrator a cumpărat Mercedes-ul dlui primar în leasing la valoarea cerută de primar, 25.000 de euro, conform anunțului din ziar.
Consider că această valoare de 25 mii euro a fost compensată cu valoarea contractelor dintre firma condusă de Hărmănaș Dan și Primăria Bradu.
6. Care a fost scopul împrumutării Primăriei Bradu cu o sumă de 40 miliarde lei pentru plăți penalități de aproximativ 18 miliarde pentru lucrări executate de firma BJFFE, în condițiile în care primăria avea excedent bugetar?
Abuz în serviciu și alte fapte penale au fost comise de primar împreună cu grupul angajat, format de primar de la începutul carierei și întărit pe parcurs cu alte persoane angajate din afara comunei la Primăria Bradu, pentru a face tot ce dorește.
O persoană din această GAȘCĂ a semnat puneri în posesie ca președinte al Comisiei de Fond Funciar, în condițiile în care primarul era în depline drepturi.

Unde sunt cele opt autoturisme și autobuzul deținute de Primăria Bradu?

7. Lucrări cu dedicație:
– Desecarea și curățarea unui eleșteu în satul Bradu de Jos, făcute de nașul primarului, lucrare de aproximativ 5 (cinci) miliarde încasate;
– Parcul din satul Geamăna-Unitatea Militară, făcut de finul primarului de la Ploiești și pavele puse pe strada Gemeni, lucrări de aproximativ 4 (patru) miliarde;
– Parcul de la Dindirică, făcut cu Fondul de Mediu, cu o valoare foarte mare. Aceste lucrări au fost atribuite direct, fără licitație și fără acte legale, necesare oricărei lucrări de investiții-cadastru, autorizație de construcție, certificat de urbanism și avizele necesare;
– Parcul de la Unitatea Militară este făcut pe proprietate concesionată de o firmă privată;
– Primăria are un număr de circa 7-8 mașini și un autobuz, despre care nu se cunoaște nimic, pentru că o parte dintre ele nu au fost parcate niciodată la sediul Primăriei. Nu se cunoaște în posesia cui sunt, cine este beneficiarul care le utilizează, cine întrebuințează venitul lor, de unde alimentează. Nu se știe cine ține contabilitatea acestor venituri sau ce randament au zilnic. În concluzie, fiind organe de cercetare, vă rog să anchetați acest caz.
Domnule Prim-Procuror, încălcarea legii în comuna noastră este o normalitate, la care participă, după părerea mea personală, o parte din salariații Prefecturii, Poliției rurale, constituindu-se practic o celulă infracțională în scopul încălcării legii prin favorizarea primarului Frătică Florin, poate și a lor, aceasta din cauză că poliția urmărește să nu ancheteze unele fapte în defavoarea primarului, după faptele săvârșite de el urmând o împăcăciune. Am încercat să aduc la cunoștință multe din neregulile și furturile produse ce se produc în continuare pe raza comunei noastre (…) Primarul și gașca sa au furat și folosit în interes propriu bugetul local.
Aștept o solicitare de la dumneavoastră pentru detalii suplimentare.
Domnule Prim-Procuror, vă mulțumesc că ați avut răbdarea și timpul necesar pentru a citi acest mic material și doresc a fi contactat pentru a descrie cu lux de amănunte faptele ce s-au comis și se comit încă.
Am scris foarte puțin din câte s-au petrecut și se petrec, lăsându-vă dreptul de a afla când voi fi chemat la dumneavoastră.

Cu mult respect,
Şerban M. Ion
24.04.2015

Florin Frătică, primarul comunei Bradu: „Trăim în România şi fiecare e liber să reclame ce vrea!”

L-am contactat și pe primarul Florin Frătică pentru a ne spune un punct de vedere: „Trăim în România și fiecare e liber să reclame ce vrea! Ceea ce vreau să vă spun este că persoana respectivă nu este documentată. Lucrările s-au făcut conform legislației în vigoare. Nu am folosit fonduri ale Primăriei în interes personal… În ceea ce privește acele mașini, vreau să vă spun că eu nu folosesc mașinile Primăriei în interes personal și nici nu le-am folosit vreodată. În legătură cu acele camere video montate în comună și la Primărie nu aș putea să vă spun acum din minte cât au costat, știu doar că am pus cele mai performante camere video existente la momentul respectiv, adică camere care au zoom, camere care pot filma noaptea etc. Deci, sunt camere performante… Altceva nu știu ce aș putea să vă spun despre aceste camere pentru că nu mă pricep… Nu pot să spun că am o relație de prietenie cu Dan Hărmănaș de la Estate Global Safe și cu George Dumitrescu de la Amfora. Relația și cuvântul corect: cunoștințe. Prietenie cu cei doi este prea mult spus… Nu știu cine a reclamat, ce a reclamat… Dvs. m-ați informat acum… Ce aș mai putea spune?”.
Material realizat de Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii