O lună de la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean Argeș

de | 24.02.2022 17:40 | Actualitate, Home

În urmă cu o lună, după ce a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a devenit funcțional. Astfel, bolnavii confirmați cu SARS-CoV-2 au putut ajunge aici, unde au fost evaluați și, în cazurile în care a fost necesar, aceștia au primit medicamente, inclusiv antivirale, pentru a se trata la domiciliu. Au fost și situații când starea de sănătate a celor evaluați a impus internarea acestora în cadrul Secției de Boli Infecțioase.

Până luna trecută, tratamentul pentru COVID era disponibil numai în cadrul spitalelor, însă noile reglementările au făcut posibil administrarea acestuia la domiciliu, în cazul pacienților cu forme ușoare și medii. De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul Spitalului Județean, peste 100 de persoane, cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv COVID, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.

Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe. În urma evaluării, 14 pacienți au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat.

Citește și Principalele hotărâri adoptate în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș

Reamintim că este foarte important ca cetățenii să se adreseze în primul rând medicului de familie și, evident, să fie testați pentru a li se confirma sau nu prezența virusului SARS-CoV-2 în organism. În cazul unui rezultat pozitiv, bolnavul în cauză rămâne sub monitorizarea medicului de familie, dacă nu are factori de risc (boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 1 și 2, obezitate, boli respiratorii cornice, insuficiență renală cronică, hepatopatii cornice, imunodepresii semnificative, transplant de organ sau de celule stem, vârsta peste 65 de ani). În schimb, dacă are cel puțin doi factori de risc, este recomandat ca acesta să se adreseze Centrului de Evaluare și Tratament.

Acest centru, destinat pacienților cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie, funcționează în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești și este coordonat de medicul Constantin Camelia. Activitatea medicală din cadrul Centrului se desfășoară zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...