Web Analytics

O judecătoare, în atenția ANI. Nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro

de | 11.10.2023 11:14 | Actualitate, Home

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu de la Tribunalul București nu poate justifica peste 6 milioane de euro (30 de milioane de lei), a anunțat miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Instituția face verificări și în cazul unui angajat cu statut special din Poliţia Capitalei, suma care nu se regăseşte în acte depăşind 200.000 de euro.

Citește și: Pericol pentru pacienții români: CNAS are conturile goale și a cerut bani din Fondul de rezervă


”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cuantum total de 31.602.501 Lei în cazul a două persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează: Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA, și respectiv, NICOREȘTEANU IONUȚ – VICTOR, în perioada exercitării funcțiilor publice.

Citește și: Instructor auto, reținut pentru șantaj și agresiune


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.”, arată un comunicat al ANI.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *