Web Analytics

Pericol pentru pacienții români: CNAS are conturile goale și a cerut bani din Fondul de rezervă

de | 11.10.2023 11:07 | Actualitate, Home

Pericol în spitale şi farmacii: pacienţii sunt la un pas să scoată bani din buzunare pentru a se trata. Iar asta deoarece conturile CNAS sunt goale. Ministerul de Finanţe dă bani cu ţârâita, deşi până la sfârşitul anului mai e nevoie de aproape trei miliarde de euro pentru a acoperi seviciile medicale, notează Antena 3. 

Bolnavii români sunt prinși la mijloc și de data această. Conturile CNAS sunt goale. Ministerul de Finanțe dă cam 10% din necesarul de bani, însă nici aceștia nu se știe când vor fi dați.

Citește și Contestația primarului din Mioveni se judecă pe 12 octombrie

Este un mister total în ceea privește finanțarea programelor națioanle de sănătate. CNAS evita să dea cărțile pe față, iar Ministerul Sănătății s-a spălat pe mâini, spune că nu e bucătăria lor.

În schimb managerii de spitale se fac că nu au nicio probelma. Unii au bani în conturi, așa cum a recunoscut CNAS, și nu cumpără medicamente. Posibil să-i păstreze pentru salarii, având în vedere că este o mare incertitudine legată de finanțare.

CNAS a recunoscut că a cerut bani din fondul de rezervă și solicită urgentarea rectificarii bugetare pentru a ieși din impas.

Între timp, singurii care au de pierdut sunt bolnavii, în special cei cronici. Farmaciile spun că nu mai au medicamente nici pentru copiii cu afecțiuni oncologice, însă nici pentru adulți. Bolnavii aleargă din nou după medicamente, pentru că nu s-a făcut plata nici în farmacii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *