Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

O femeie de 24 de ani, nevaccinată, a murit din cauza rujeolei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, luni, o femeie de 24 de ani, care nu fusese vaccinată, a murit din cauza rujeolei. El a adăugat că în ultima perioadă rujeola a cauzat şase decese. Ministrul atrage atenţia asupra faptului că boala este extrem de uşor transmisibilă, iar cu cât vârsta pacientului este mai mare, cu atât forma bolii este mai gravă, potrivit News.ro.

O femeie de 24 de ani, nevaccinată, a murit din cauza rujeolei

Citește și: Pitești. Bărbat lovit de mașină pe trecerea de pietoni


„E foarte important să ne vaccinăm copiii şi o să încerc să vă explic de ce pentru că lumea, câteodată, nu înţelege şi în ultimele săptămâni am fost confruntat, în cadrul acestei epidemii de rujeolă, cu mai multe cunoştinţe care au avut copii mari care s-au îmbolnăvit. Dacă noi ne vaccinăm copiii aşa cum trebuie, riscul de a face rujeolă e foarte mic. Dacă există însă un număr semnificativ de copii nevaccinaţi – la noi variază, pentru că la doza întâi avem în jur de 80% dintre copii vaccinaţi, la doza a doua 65%, înseamnă că sunt cohorte mari de copii nevaccinaţi – şi atunci, în loc să nu faci rujeolă, faci rujeolă, dar nu ştii la ce vârstă faci şi faci la o vârstă mai mare”.

Citește și: Căminul studențesc din Grozăvești s-a umplut de ploșnițe

Ministrul avertizează că cu cât avansezi în vârstă, forma de rujeolă e mai gravă și dă exemplul unei tinere care a decedat la 24 de ani. „Astăzi am avut, din păcate, un deces la o femeie de 24 de ani, nevaccinată şi cu altă problemă de sănătate care nu ar fi contraindicat, în mod normal, vaccinarea şi a murit. Avem vreo şase decese cauzate de rujeolă în ultima perioadă. Toate ar fi fost evitabile dacă aceste persoane ar fi fost vaccinate. În toate aceste cazuri era vorba despre persoane nevaccinate. Practic, riscul creşte pe măsură ce vârsta la care te îmbolnăveşti de rujeolă este mai mare”, a afirmat Alexandru Rafila la TVR Info. El a explicat că rujeola este „poate cea mai transmisibilă boală din câte există”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită