Web Analytics
scris sâmbătă, 09.12.2023

O carte de povești, lansare la Pitești, la Cărturești

Sâmbătă, 9 decembrie, la ora 11, la Librăria Cărturești din Pitești va avea loc lansarea cărții de povești „Foca Fega și Darul Bucuriei”. Autoarea, Claudia Oprescu, spune că această carte își propune să aducă în atenția copiilor cu vârste între 3 și 10 ani viața unei foci călugărițe, pe nume Fega, care locuiește într-o rezervație protejată din Grecia, întrucât face parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie.

O carte de povești, lansare la Pitești, la Cărturești

Citeşte şi: Transhumanţa a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii

Copiii vor afla citind povestea că Fega suferă de sindromul Bucuriei, ceea ce o face să fie mereu activă, neastâmpărată și, din aceste motive, nu foarte apreciată de adulții din viata ei.

Am scris Foca Fega pentru a le aminti copiilor de importanța Bucuriei, prieteniei și a protejării celor vulnerabili. Povestea îi învață să fie blânzi cu cei din jur, dar și cu ei înșiși, și le arată că suntem fiecare dintre noi unici, iar această unicitate ar trebui sărbătorită, nu blamată.

Sper ca toți copiii care vor citi cartea să simtă aceeași bucurie pe care am simțit-o eu când am scris-o. Mi-am dorit ca primul eveniment de lansare din turneu să fie în Pitești, pentru că eu m-am născut în Mioveni și m-aș bucura să mă întâlnesc în Argeș cu mulți copii care iubesc poveștile”, a transmis Claudia Oprescu, într-un comunicat remis redacției.

Pe lângă turneul de lansare, autoarea își propune să organizeze la anul ateliere de lectură și de scriere creativă cu copiii în școli.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *