Web Analytics

O altă schimbare în învățământ: se trece la catalogul electronic

de | 12.08.2022 08:57 | Actualitate, Home

Noul an școlar vine cu schimbări importante. Este primul an care e structurat pe cinci module, în loc de două semestre, dar și primul în care se insistă pe trecerea la un sistem digitalizat.
Deocamdată nu este obligatoriu, dar până pe 16 august, şcolile care vor să treacă la catalogul electronic, în cadrul programului pilot lansat de Ministerul Educaţiei, pot depune cererile la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Acesta este un prim pas spre eliminarea catalogului clasic, nelipsit până acum în învățământul românesc.
Programul pilot a fost inițial de Ministerul Educaţiei în 2020 și încă nu este obligatoriu, ca trecerea să nu fie prea bruscă. Astfel, din septembrie 2022, şcolile care doresc pot folosi doar catalogul electronic, dar un catalog clasic trebuie să fie tipărit şi arhivat obligatoriu la finalul anului. Directorii unităților de învățământ sunt cei care trebuie să se înscrie în program.

Citește și: Rectorul UPIT Dumitru Chirleșan – numit membru în Consiliul de administrație al Nuclearelectrica


Acest catalog electronic funcţionează printr-o aplicaţie, ce poate fi descărcată pe desktop, pe tabletă şi telefon mobil. În cadrul catalogului electronic, profesorul poate pune note şi absenţe, poate motiva absenţele și poate calcula mediile. De asemenea, poate să facă şi comentarii sau să explice de ce a dat o notă, iar părinţii şi elevii pot intra cu o parolă pentru a vedea rezultatele.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *