Web Analytics

„Nu sunt animozităţi, ci frustrări”

de | 1.06.2017 14:51 | Politica si Administratie

3 emilian dragnea# Emilian Dragnea despre revendicările salariaţilor din Prefectură care cer salarii ca la CJ Argeş
Se anunță noi proteste după pichetul organizat luni de Sindicatul “Egalitatea” al funcționarilor publici din cadrul Prefecturii Argeș, când salariații au coborât, pentru două ore, în holul instituției, purtând pancarte și banderole albe și reclamând politica salarială discriminatorie a Guvernul României și a Ministerul Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din prefecturi, ale căror salarii sunt sensibil mai mici decât cele ale angajaților din majoritatea  serviciile deconcentrate, consilii județene și primării. Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea a explicat pentru Jurnal de Argeș de unde vin aceste tensiuni.
„Diferențele sunt de la simplu, la dublu (…). Nu putem spune că sunt animozități, ci frustrări pentru faptul că pentru salariații din administrația publică locală s-au găsit forme de creștere a nivelului salarial, iar la cei de la Prefectură se așteaptă această lege unică a salarizării. Nivelul de insatisfacție pe această temă este normal să existe pentru că și solicitările la nivelul Instituției Prefectului sunt, din punct de vedere al calității și volumului activității desfășurate, la cote superioare. Normal că și nivelul de satisfacție materială trebuie să fie corespunzător și din acest punct de vedere. Lucrurile sunt puțin decalate. Eu sper că prin Legea unică a salarizării, care este deja în dezbaterea Camerei Deputaților, se vor depăși aceste probleme și lucrurile se vor așeza pe trepte corecte”, a declarat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.
Reamintim că, potrivit viceliderului sindicatului „Egalitatea”, Sonia Constantinescu, „un consilier juridic superior dintr-o prefectură, cu gradația 5 de vechime, deci încadrat la maxim, are un salariu brut de cca 3000 de lei, iar un funcționar public de acelasi nivel, din Consiliul Județean Argeș, spre exemplu, are un salariu brut de cca 7000 lei. Același lucru îl întâlnim și la serviciile deconcentrate, acolo unde funcționarii publici încadrați la maxim, spre exemplu din Direcția de Finanțe, APIA, DSVSA, DSP ş.a. beneficiază de salarii brute de cca. 6000 -7000 lei”. Sindicaliștii iau în calcul și alte forme de protest dacă solicitările lor privind depășirea politicii discriminatorii pe care o acuză nu vor fi luate în serios de guvernanți și se gândesc inclusiv la blocarea acordării unor servicii către cetățeni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii