Noutăți despre Simfonia Lalelelor. Smiley, Theo Rose și Dino Parc

de | 24.03.2022 11:54 | Actualitate, Cultura, Home, Politica si Administratie

Simfonia Lalelelor 2022 are loc între 15-17 aprilie în Parcul Lunca Argeșului din Pitești. Deschiderea oficială este vineri, 15 aprilie, când Filarmonica Pitești va avea un spectacol la prânz, iar seara, de la 19:00, vor urca pe scenă Smiley și Theo Rose. Evenimentul va fi prezentat de Ilinca Vandici.

În Lunca Argeșului vor fi flori de vânzare, un pavilion expozițional de 800 mp, grădini amenajate de școlile din Pitești, zonă de picnic, spațiu pentru servit masa, pentru citit, jocuri pe iarbă, mobilier urban.

Sunt plantați 60.000 bulbi de lalea în parc, dintre care 30. 000 de bulbi Tulipa Pitești, un nou soi de lalea, creat în Olanda și prezentat prima dată la ediția Simfoniei din 2021. Alți 170.000 de bulbi sunt plantați în restul orașului. „Sper ca anul viitor să dublăm măcar acest număr”, a spus primarul Cristian Gentea în cadrul conferinței de presă de joi, 24 martie, la Primăria Pitești.

Citește și Piteşti este şi nume de floare / „Tulipa de Piteşti” va fi comercializată prin Bursa de Flori din Olanda

Lalea „Tulipa Pitești”

Citește și Pastila de frumos. „Întoarcerea la Pământ” (2)

În premieră va fi un Dino Parc. „Expoziție în aer liber cu peste 40 de exponate dinozauri care emit și sunete, se mișcă. Expoziția se va deschide cu prilejul simfoniei și se va închide după zilele Piteștiului”, a mai spus primarul.

Vor fi curse gratuite ale SC Publitrans din 30 în 30 minute, de la Teatrul „Davila” până în Parcul Lunca Argeșului. Vineri, 15 aprilie, vor circula între 14:00-21:00 și duminică: între 10:00-21:00.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...