Web Analytics

Noul stadion ”Nicolae Dobrin”, la standarde UEFA, va avea o capacitate de 15.200 locuri

de | 1.10.2022 08:21 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

După ce joi, 29 septembrie, consilierii locali din Pitești au aprobat studiul de fezabilitate al viitorului Ansamblu sportiv multifuncțional ”Nicolae Dobrin”, proiect realizat de firma TECON, vineri, 30 septembrie, acest studiu a ajuns la Compania Națională de Investiții, așa cum anunțase primarul Cristian Gentea.

Citește și: Primarul Gentea: ”Din momentul demolării, construirea noului stadion va dura doi ani”

A și fost înregistrat la CNI. S-a ocupat de acest lucru domnul Lucrețiu Tudor” – ne-a spus edilul-șef al Piteștiului, care, cu câteva zile în urmă, precizase că a prins pentru acest proiect o ”axă” de finanțare. Valoarea estimată a întregii investiții este de 76,829 milioane euro.

Proiectul viitorului stadion de la Pitești – care va fi realizat conform standardelor UEFA – este creionat pentru o capacitate de 15.200 de spectatori, inclusiv cu locuri rezervate persoanelor cu handicap și VIP-urilor. Presa are, de asemenea, locurile (birourile) ei. De exemplu, doar pentru crainicii TV și radio au fost prinse în proiect 24 birouri cu trei posturi (120 de locuri). Suprafața de joc: 68×105 metri.  

Când va fi gata o astfel de investiție? Nu știm. Dar vă reamintim ce a răspuns primarul Gentea:  ”Din momentul demolării, construirea noului stadion va dura doi ani”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *