Web Analytics

Noul an școlar, în atenția polițiștilor

de | 3.09.2022 11:51 | Actualitate, Home

În perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi. 139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Citește și: A răsunat Mioveniul la Analogue. Succes din prima seară de festival 

Totodată, au fost instruiți 104 coordonatori ai activității acestor autovehicule cu privire la respectarea destinației pentru care au fost repartizate.
“Reamintim că, în afara scopului expres pentru care au fost distribuite, respectiv transportul elevilor la și de la unitatea de învățământ, acestea pot transporta elevi și profesori însoțitori la activități culturale și educative extracurriculare (festivaluri, cursuri școlare, excursii, tabere de creație, etc.), nefiind permisă folosirea în alte scopuri.”, transmit polițiștii.

Citește și: Concurs organizat de Fundația Conservation Carpathia: 2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!

De asemenea, se verifică existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere transversale destinate traversării pietonilor și corelarea semnalizării rutiere verticale cu cea orizontală, iar, după caz, se va verifica existența și starea covoarelor antiderapante, de culoare roșie, cu inscripția „ȘCOALA”, precum și a limitatoarelor de viteză realizate/amplasate înaintea marcajului rutier transversal destinat traversării pietonilor.

Deficiențele constatate vor fi semnalate administratorului drumului public, în vederea remedierii de îndată a acestora.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *