Web Analytics

Noi măsuri de relaxare: Se dă start nunților și botezurilor, iar cluburile își reiau activitatea

de | 1.06.2021 09:56 | Actualitate

De la 1 iunie au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor împotriva Covid-19. Astfel, începând de astăzi, se reiau petrecerile private iar competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise. Se redeschid cluburile și discotecile, cu program limitat, la fel ca locurile de joacă și piscinele la interior. Numărul participanților este limitat, dar poate fi mai mare decât cel stabilit dacă toți sunt vaccinați. De asemenea, de astăzi nu mai este obligatorie purtarea măștii la birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate, iar în aceeași încăpere nu sunt mai mult de cinci persoane.

CITESTE SI Covid-19. Astăzi a fost lansat Programul Național „Din grijă pentru copii”

Începând de astăzi, cluburile, barurile și discotecile pot fi deschise la 50%,  în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.

De asemenea pot fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală și cu mai mult de 1.000 de persoane, cu condiția ca toate să fie vaccinate.

Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii