Web Analytics
scris miercuri, 04.10.2023

Noi descoperiri arheologice pe șantierul Autostrăzii Sibiu Pitești

Noi descoperiri arheologice pe șantierul Autostrăzii Sibiu Pitești

Mai multe situri arheologice au fost identificate pe Lotul 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km) al Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), dintre care unele de pe vremea geților, au dezvăluit istoricii și drumarii. Au fost identificate deocamdată opt situri arheologice, deși inițial fuseseră preconizate cinci. Dintre acestea, trei sunt deja în cercetare, la fel cum va fi și zona dintre ele: de la Cepari și Rudeni (Șuici) în județul Argeș, până la Poiana( Perișani), în județul Vâlcea,  în zona viitorului tunel dublu de 1,7 kilometri, ce urmează să se construiască aici.  Astfel, în completarea urmelor romane de pe lotul doi, acu, arheologii au fost încântați să descopere locuințe de geți și centre meșteșugărești pe drumul către Țara Loviștei.

Citește și Autostrada Sibiu – Pitești: 60 specialiști aduși din Austria pentru primul tunel din autostradă

DRDP Craiova a anunțat de curând progrese în realizarea Secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești este importantă pentru o conectare eficientă a regiunilor geografice și, din punct de vedere al supervizării, aceasta este în integralitate în atribuția #DRDPCraiova, fiind făcută cu profesionalism de către angajații acestei regionale.
În această perioadă, au fost parcurse două etape importante.

Prima etapă este scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de pădure de pe culoarul autostrăzii, a fost emis ordinul de ministru, început deja activitatea de inventariere și marcare, urmând ca în perioada următoare să înceapă și defrișarea în fond forestier.

A doua etapă este cea a cercetărilor intruzive pentru identificarea potențialului arheologic, acestea au fost finalizate în proporție de peste 70%.

În urma acestei etape, au fost identificate șapte situri arheologice, din care trei se află deja în cercetare.
Prin documentația de atribuire a lucrărilor pentru aceasta sectiune, Constructorul a fost informat de existența a cinci situri arheologice, a căror cercetare trebuie realizată în perioada de proiectare.

Programarea cercetării arheologice se face într-un interval de timp care nu afectează lucrările de execuție, mai ales că suprafața ocupată de siturile arheologice reprezintă un procent de doar 3% din lungimea totală a secțiunii 3.”

A transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *