Web Analytics

Nicoleşti de închiriat avem!

de | 10.05.2012 18:58 | Opinii

La doar câteva săptămâni de la sosirea în Argeș, Mircea Andrei începuse să viseze frumos, vorbea despre cum îl va bate pe Nicolescu, despre cum va câștiga PDL-ul alegerile și despre milioanele de euro pe care le va investi în județ, în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean. La un moment dat chiar părea că va reuși, în condițiile în care o perioadă bună de timp numele lui Constantin Nicolescu a apărut mai des în stenograme și electrocardiograme decât în comunicatele de presă ale USL. Din păcate pentru Andrei, ancheta DNA, interogatoriile și stenogramele l-au procopsit pe  Constantin Nicolescu cu o aureolă de victimă. „Da, dom’le, el este omul. El poate să ne apere interesele!”, au spus și cei care nu prea îl aveau la inimă. El este omul, chiar dacă în PSD, de aproape 20 de ani, nu se mută nicio mochetă, nu se tunde niciun ficus, nu curge nici apa la chiuvete şi nu trece nici curentul electric prin cabluri fără aprobarea lui Constantin Nicolescu.
Așadar, Constantin Nicolescu, actualul șef al Consiliului Județean, candidează din nou. E o veste şocantă? Mai mult sau mai puţin. Plutea în aer, ca mirosul de zăpadă. Candidatura asta se încadrează în codul de procedură al politicii noastre. În mod normal, ar trebui să ne şocheze că Nicolescu a revenit pe cai mari, în fruntea USL Argeș. Ar trebui să ne şocheze şi maniera în care a revenit, adică mai puternic, mai sigur pe el. Cel mai frapant este însă faptul că șeful PDL Argeș și yesmenii din jurul său se tem atât de mult de Constantin Nicolescu încât a tocmit sau, dacă vreți, a închiriat doi candidați care au același nume: Constantin Nicolescu.
Ce înseamnă să închiriezi candidați? În primul rând, o invitație la furt. De fapt, la găinării, pentru că Nicoleștii au fost aduși nu pentru decor, ci pentru intrigă. Doar, doar s-or mai repezi câțiva fraieri cu ștampila pe candidatul Forței Civice sau al Partidului Social Democrat Muncitoresc. Apoi, lipsă de fair-play. Dar ce să mai vorbim de fair-play în condițiile în care politica a ajuns un fel de clădire de birouri, scoasă la produs cu etajul? În ritmul acesta, de închiriere „en-detail”, clasa politică se va vindeca abia peste vreo 200 de ani. Timp în care vom avea aceiași lideri, chiar dacă ei dovedesc iniţiativă, spirit întreprinzător, perseverenţă, calități de conducător și abilităţi de comunicare cu diverse categorii de persoane.
Neluţu DINU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii