Web Analytics
scris joi, 06.07.2023

Nicolae Oprea a decis cine primeşte Premiul naţional „Mihai Eminescu”

Poetul Ion Pop (mai cunoscut în calitate de critic și istoric literar, specialistul numărul 1 în avangarda românească) este laureatul celei mai recente ediții a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru anul 2022, acordat de către Primăria Botoșani. Anunțul laureatului acestui prestigios premiu (cel mai important din țară, în valoare de peste 30.000 de lei, plus acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Botoșaniului) a fost făcut în cadrul unei gale organizate la Botoșani, locul nașterii lui Eminescu.
Din juriul care a acordat această distincție au făcut parte Nicolae Manolescu (președinte), Nicolae Oprea, Dan Cristea, Angelo Mitchievici, Marta Petreu, Vasile Spiridon și Ioan Holban.

Nicolae Oprea a decis cine primeşte Premiul naţional „Mihai Eminescu”

Pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia (aflat la ediția a 32-a) au mai fost nominalizați: Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon, Arcadie Suceveanu, Lucian Vasiliu, Doina Uricaru, Magda Cârneci și Nichita Danilov.
Au fost voci, în culise, că Nicolae Oprea, președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, a „manipulat” o parte din juriu, mai ales că, pe vremea când era student la Cluj, a stat în gazdă la Ion Pop! Cert este că Ion Pop merita acest premiu!

Citește și Nicolae Oprea, reales preşedinte al filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor

Citește și O luptă literară. Călin Vlasie îl atacă dur pe Nicolae Oprea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *