Web Analytics

Nicolae Matea: „Era un om ambiţios. Meritul lui e că, vorba aia, merge şi acum uzina”

de | 28.07.2022 13:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș a inițiat, încă de anul trecut, o campanie în cinstea fostului director al Dacia, Constantin Stroe. Până acum, numeroase personalități și-au spus părerea despre necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe.

În această ediție l-am invitat pe Nicolae Matea, director general la Uzina de Autoturisme Dacia și la ARO Câmpulung. Domnia sa a suferit recent o intervenție chirurgicală la Spitalul Militar Central din București, se află în convalescență, dar ne-a răspuns cu amabilitate: ”Inițiativa dumneavoastră mi se pare bună. Ce să zic, meritul lui e că, vorba aia, merge și acum uzina. A fost un om ambițios. Ne-am întâlnit la uzină după anul 1970. Eram cu toții stagiari. El a făcut un pas înainte, ajungând șef de secție, la Sculărie, chiar în timpul stagiaturii. Atunci ne salutam doar. Când am ajuns amândoi în funcții de conducere, ne ajutam, colaboram. Eu am fost mai întâi șef Control – director Calitate, el era încă la Sculărie. Apoi el a ajuns inginer-șef la Fabrica de Mașini Unelte și, ulterior, director tehnic la Centrală. Iar eu, până în 1989, până în Revoluție, am fost director general al uzinei”.

Citește și Dumitru Grecu: „A fost efortul aproape exclusiv al lui Constantin Stroe de a aduce Renault în România”

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / Ecaterina Stroe: „Mulţumesc! Să sperăm că se va împlini!”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *