Web Analytics

Nicolae Dică este noul antrenor al FCSB

de | 26.07.2022 13:54 | Actualitate, Home, Sport

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Nicolae Dică îi va succeda lui Anton Petrea în funcţia de antrenor principal, precizând că acesta nu a cerut un salariu, ci să fie plătit în funcţie de performanţă.

Dică a cerut mai multă libertate de a alcătui echipa. „Dică e antrenor, de astăzi a început antrenamentele. Nu a fost greu de convins, pentru că nu am terminat chiar toate, dar el a zis că nu vrea bani, că el vrea performanţă. A zis că el vrea bani la performanţă şi că vrea mai multă libertate. Am spus ‘Bine, mă, îţi dau mai multă libertate’. Mai multă libertate va avea până în tur, astea 16 meciuri. Dacă va fi pe primul loc sau la trei puncte diferenţă de CFR sau Craiova. Că doar nu o să mă compar cu Rapid acum. Eu am spus că îl las pe el, dar eu vreau să promovez jucătorii tineri şi ştie asta. Am spus ‘joacă ce vrei’. Eu nu am impus niciodată unui antrenor să joace sistemul ăsta sau sistemul tactic, eu am spus de nişte jucători pe teren, nici măcar primul ‘unsprezece’ nu l-am impus. Eu i-am spus să facă ce vrea, va avea libertate 15 meciuri. În 15 meciuri schimbările le va face el”, a spus Gigi Becali.

Citește și: CS Dacia Mioveni 2012 își prezintă echipa de handbal, la prima ediție a Cupei ”Adrian Ștefan”

Becali a precizat că viitorul echipei va depinde de calificarea în grupele Europa Conference League, afirmând că în caz contrar se va retrage.

„Obiectivul ăsta e, vorbim de viitor, de următorul an. Calificarea în grupele Conference League depinde într-un fel de viitorul clubului, că dacă nu ne calificăm eu încep să mă retrag în mare parte, pentru că eu numai concep, am altă mentalitate. Nu mai concep ca cineva să dea nişte bani. Nu mai am asta. Acum am mai multă înţelepciune Cum să dai banii tăi la alţii? Îi dau lui Tănase 30.000 dacă îi produce el. Nu mai pot să pierd 3-4 milioane pe an, asta nu se mai poate”, a mai completat Becali.

Demisia lui Anton Petrea a venit la doar o zi după ce FCSB a fost învinsă duminică seara de Rapid Bucureşti, cu scorul de 2-0 (2-0), într-un meci din etapa a doua a Superligii de fotbal.

Citește și: Tehnicianul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat duminică seară, după meciul cu FCSB: O VICTORIE MERITATĂ!

Fostul fotbalist Nicolae Dică (42 de ani), care s-a făcut remarcat la Steaua ca jucător, se află la cel de-al doilea său mandat ca antrenor la FCSB, el pregătind echipa bucureşteană în perioada 2017-2018.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole