„Ne mai putem permite alţi 4 ani, precum au fost ultimele 5 luni?”

de | 24.10.2012 19:22 | Politica si Administratie

# Cătălin Teodorescu, despre bilanţul guvernării USL. Cele cinci luni împlinite de guvernare USL i-au determinat pe argeşeni să tragă anumite concluzii: nici laptele, nici mierea nu au început să curgă. Mai mult, sărăcia creşte, iar speranţele oamenilor scad proporţional.
Cătălin Teodorescu a analizat bilanţul celor cinci luni de guvernare USL şi consideră că încă de la primele intervenţii pe care Victor Ponta le-a avut ca prim-ministru şi-a clasat interesul personal mai presus de cel la ţării. Argumentele lui Cătălin Teodorescu fac referire la prima ședință de guvern a USL-ului, în care s-a pus în fapt o schemă pentru a îl scăpa pe mentorul lui Victor Ponta, de pușcărie (n.r. Adrian Năstase). Trecerea CSM în subordinea Parlamentului, suspendarea președintelui României în numai 3 ore, anihilarea Curții Constituționale, revocarea Avocatului Poporului sau trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului, sunt doar câteva dintre exemplele pe care Cătălin Teodorescu le-a adus în discuţie.

Adio Schengen, investiţii străine sau venituri mai mari

Punctând clar nereuşitele guvernului USL în cele cinci luni, comparativ cu unele rezultate ale guvernării PDL, Cătălin Teodorescu apreciază că: „USL a preluat guvernarea unei țări care încheiase anul 2011 cu o creștere economică de 2,5 la sută, și care la finele lunii aprilie 2012 înregistrase o creștere economică de 1,5 la sută. Guvernul Ponta a înjumătățit creșterea economică pentru anul în curs. În plus, investițiile străine au scăzut cu 6 procente comparativ cu anul trecut, iar mai multe companii străine și-au anunțat, în ultimele luni, retragerea din România. De asemenea, inflația a crescut de la 1,8% rată anuală în aprilie, la 5,33% în luna septembrie. Banii românilor au astfel o valoare mai mică din grija Guvernului Ponta-USL. Reîntregirea pensiilor şi a salariilor bugetarilor sunt astfel complet anulate de rata inflației. Veniturile populației au scăzut dramatic sub guvernarea Ponta, iar românii cumpără deja alimente mai scumpe cu 4% decât anul trecut. Dincolo de asta, guvernul Ponta a ratat complet absorbția de fonduri europene, în vreme ce guvernul Ungureanu a reușit să tragă 1,43 de miliarde de euro în 78 de zile de guvernare. Acelaşi guvern Ponta a spulberat orice șansă a României de a fi acceptată anul acesta în Schengen. În aceste condiţii, cu toţii ar trebui să ne întrebăm: ne mai putem permite alţi 4 ani precum au fost ultimele 5 luni?”, se întreabă retoric Cătălin Teodorescu. (C.S.)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii