Web Analytics

Narcis Sofianu: „Spitalul Județean este singurul din județul Argeș care, pe secția ATI, nu are monitorizare pe toate paturile”

de | 29.11.2022 13:44 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a constituit o comisie de analiză și propuneri privind situația din Spitalul Județean de Urgență Pitești. Comisia a avut mai multe ședințe în ultimele două luni, la care au participat atât invitați din partea comitetului director al spitalului, cât și din sindicatul de profil. Săptămâna viitoare va fi făcut un draft, în care membrii comisiei vor prezenta o variantă finală a raportului. În cadrul unei conferințe PNL, marți, consilierul județean Narcis Sofianu a enumerat câteva nereguli găsite.

„Am vrut să vedem care sunt realitățile managementului resurselor umane în ceea ce privește angajații cu studii superioare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, respectiv medicii; cum putem să facem ca în spital să avem cât mai mulți medici specialiști, care să acopere necesarul pentru fiecare dintre secțiile de specialitate din cadrul spitalului. (…) Mai presus de orice, vreau să vă spun care sunt realitățile de necontestat în ceea ce privește ceea ce se întâmplă la SJU Pitești. Spitalul Județean de Urgență Pitești și-a făcut o „faimă” negativă, la nivel național, în sensul că este unul dintre ultimele, dacă nu chiar ultimul spital din România, care, de exemplu, în secțiile sale nu are suficiente toalete, raportat la legislație. Există secții, chiar astăzi am fost la Oncologie, unde este renovat, formată în urma reabilitării a două spații mai vechi care au aparținut secției de Neurologie. În zona de internări, unde sunt vreo 30 de paturi, există un singur grup sanitar, compartimentat în urma măsurilor dispuse de către cei de la DSP, care au constatat și au sancționat SJU Pitești. Totodată, SJU Pitești este unul dintre puținele din țară, care- cu excepția secției de Oncologie, care a deservit perioada Covid- nu are autorizație ISU la nici una dintre secțiile sale. Iată, suntem la nu știu câți ani după Colectiv”, atrage atenția consilierul județean Narcis Sofianu.

Citește și ITM Argeș. Munca prestată în zilele de sărbătoare legală

A adus în discuție și modul în care sunt plătiți medicii, în raport cu volumul de muncă și stres.

„Am aflat, totodată, că există și niște lipsuri, neajunsuri care țin de legislația în vigoare cu privire la îmbunătățirea condițiilor de muncă, de viață ale medicilor din Spitalul Județean de Urgență Pitești. De exemplu, dumnealor îmi explicau că medicii care activează în cadrul SJU Pitești au un volum de muncă și de stres, pe multe dintre secții, mult mai mare decât medicii din alte spitale și, totuși, beneficiază de aceeași salarizare, care este mare la toate spitalele. Prin aceasta s-a încercat inclusiv să se justifice situația incredibilă la care am asistat cu toții la începutul acestui an, când au plecat patru medici de la ATI”, a spus Narcis Sofianu.

Consilierul județean a mai precizat că nu există aparat de monitorizare la toate paturile de la secția Anestezie și Terapie Intensivă:

Am aflat, totodată, că Spitalul Județean este singurul spital din județul Argeș care, pe secția de ATI, nu are monitorizare pe toate paturile. Am înțeles că există un aparat de monitorizare al pacienților doar pentru 6 din cele 30 de paturi, adică, pe românește, dacă ai apucat în al 7-lea sau în al 8-lea pat, numai dacă vine asistenta să te scuture știe cineva dacă mai trăiești! La toate celelelate spitale există această monitorizare, care e normală în Europa anului 2022”.  

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *