Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Monumentul „Maternitate” poate fi refăcut şi reamplasat la Casa Căsătoriilor

În ultima perioadă, în spațiul public s-a exprimat ideea reamplasării celebrei statui „Maternitate”, operă a sculptoriţei Lelia Zuaf David, statuie ce s-a aflat, până în anii ’80, în faţa Casei Căsătoriilor. Din păcate, a fost vandalizată și mutată, pe bună dreptate, într-un colț din Parcul Ștrand. Lelia Zuaf David, stabilită în Israel, a luat la cunoștință despre această vandalizare, dar nu a pus-o pe seama vreunui act de antisemitism. A fost născută în 1923, dar nimeni nu știe când a decedat. A apucat să ne trimită o imagine cu statuia inițială. Poate vreun sculptor îi va reface capul în marmură.

Monumentul „Maternitate” poate fi refăcut şi reamplasat la Casa Căsătoriilor

„Îmi pare tare rău, şi sunt tristă să văd o lucrare la care am lucrat cu dragoste ani buni, să fie batjocorită de nişte ticăloşi (în decursul  timpului, multe lucrări de artă au avut de suferit… ele au rămas mărturie, aşa distruse,  vremurilor lor, iar dacă au avut în ele o frumuseţe ea se citeşte şi aşa).
După mine, mărturisesc, chiar spartă, lucrarea e frumoasă, pare o lucrare antică, şi pusă într-un parc (îmi aduc aminte de Trivale) stă cuminte şi tot are un sentiment duios’’, a transmis Lelia Zuaf David.
Poate vreun sculptor tânăr se va ocupa de acest monument, să-l refacă, să curețe marmura restului lucrării. Noi ajutăm cum putem. De amplasat, ar fi tot în fața actualului sediu al Casei Căsătoriilor… E foarte sugestivă pentru miri, pe ideea de maternitate. Piteștiul duce lipsă de statui…

Citește și Pribegia unui poet din Bradu, Raul Constantinescu

Citește și În 2008, o carte a salvat Grădina Zoo din Pădurea Trivalea de la desfiinţare!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *