Web Analytics
scris joi, 02.11.2023

În 2008, o carte a salvat Grădina Zoo din Pădurea Trivalea de la desfiinţare!

Mai nimeni nu știe că în anul 2008 o carte a salvat Grădina Zoologică din Pădurea Trivalea de la desființare. Aceeași carte a împiedicat ridicarea a zeci de blocuri de locuințe în jurul restaurantului „Cornului Vânătorului”. Cartea se numește „Trivalea – Cornul vânătorului: legendă și istorie” și este scrisă și tipărită (în 2008) de poeta Elisaveta Novac.

În 2008, o carte a salvat Grădina Zoo din Pădurea Trivalea de la desfiinţare!

Doamna Novac a fost ajutată de soțul său, regretatul istoric Vasile Novac, pe partea de istorie a Parcului Trivalea, și de Liviu Iliescu, pe partea de legendă a Pădurii Trivalea. În carte mai este vorba de Mănăstirea Trivalea și de Grădina Zoologică. Această carte militează pentru Pădurea Trivalea ca pădure-parc.
În 2008, conducerea de atunci a Direcției Silvice Argeș își dăduse acordul ca de jur împrejurul restaurantului Cornul Vânătorului să fie ridicate, de un dezvoltator imobiliar local, să fie construite zeci de blocuri de locuințe. Ar fi dispărut nu doar arbori seculari, dar și Grădina Zoologică. Aflând despre această tărășenie, poeta Elisaveta Novac, însoțită de Liviu Iliescu, de la „Cornul vânătorului”, a mers la primarul de atunci al Piteștiului și a bătut cu… cartea sa în masă! Nu se poate distruge Pădurea Trivalea! E pădure-parc! Și au convins!

Mulți vorbesc, în ultimii ani, despre Pădurea Trivalea, dar fără a cunoaște istoria acesteia. Nu putem reproduce aici prea multele pagini din carte despre istoria parcului, din lipsă de spațiu. Dar îi putem ajuta, punându-le la dispoziție… 15 exemplare din această carte! În ceea ce o privește, poeta Elisaveta Novac, la cei 80 de ani, pregătește o nouă ediție a cărții (o să apară la „eLiteratura”, lucrăm împreună), pentru a sublinia și mai bine transformarea Pădurii Trivalea în pădure-parc.

Citește și De la premiant la folk la manele

Citește și Semnal editorial. „Lumi fluide” – ne naştem să trăim fericiţi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole