Moartea lui R.I.P. rămâne încă învăluită în mister

de | 25.09.2013 20:29 | Actualitate

# Autoritățile de la Viena nu au trimis deocamdată certificatul medico-legal. Ţinând cont de dorinţa familiei de a nu fotografia trupul neînsufleţit, şi nici înmormântarea, lucru respectat şi de tinerii adunaţi din mai toate colţurile ţării pentru a-l conduce pe Robert Ioan Petre (Midjet) pe ultimul său drum, nu vom prezenta fotografii cu el în coşciug şi nici de la înmormântare, ci vom menţiona doar câteva aspecte ce nu vor face decât să păstreze vie memoria câmpulungeanului mort la Viena, la numai 20 de ani.
Trupul neînsufleţit al lui Robert Ioan Petre a ajuns la Câmpulung marţea trecută şi a fost depus la locuinţa bunicilor din partea mamei, situată în cartierul Grui. Rând pe rând, rudele, prietenii şi cunoscuţii au trecut pe la căpătâiul lui „Midjet” pentru a-şi lua rămas bun printre lacrimi şi suspine. Miercuri, la ora 13.30, cortegiul funerar, din care au făcut parte, pe lângă familie, şi cei ce i-au fost cei mai buni prieteni, a plecat într-o linişte totală spre Cimitirul Flămânda. După slujba religioasă, ţinută la capela cimitirului, trupul lui Robert a fost îngropat sub privirile deznădăjduite ale tuturor celor prezenţi.  Familia îndoliată, care până în ultima clipă a sperat în minunea că „R.I.P” – Midjet („R.I.P.” prescurtarea la Robert Ioan Petre, ca o ironie a sorţii, aceeaşi cu cea de la englezescul „Rest in peace” – „Odihnească-se în pace”) va apărea viu şi nevătămat, ne-a precizat că  moartea fiului lor rămâne încă un mister pentru ei şi că „Singurul lucru pe care îl deţinem în acest moment este actul de deces adus de firma de repatriere odată cu trupul lui Robert. Autorităţile austriece urmează să ne trimită lucrurile pe care le avea asupra lui, precum şi actul medico – legal privind reala cauză a decesului”, ne-a precizat mama tânărului, Irina Tămârjan.

Familia a strâns din donații pentru repartiere 12.500 lei

Prietenii şi foştii colegi ai lui Robert au fost printre primii care au oferit un ajutor familiei, fiecare după posibilităţi. Chiar bunicul tânărului ne-a povestit, profund marcat, că „a venit la uşa noastră o fetiţă şi mi-a pus în mână o hârtie de 50 de lei, spunându-mi că vrea să ajute şi ea. Nu am reţinut cum o cheamă, doar că îl cunoştea pe Robert al nostru şi că vrea şi ea s-ajute să fie adus acasă”. 
Cu sprijinul rudelor, al prietenilor şi al tuturor celor care au înţeles situaţia, în numai câteva zile, familia a primit donaţii în sumă de 12.500 lei, cheltuind numai cu repatrierea 10.400 lei, plus alte taxe până la 11.900 lei, fără a fi calculate şi cheltuielile cu înmormântarea. Pomana a fost făcută de către Clubul Lions Câmpulung „Negru Vodă” la restaurantul „Belvedere”, din Valea Mare Pravăţ, iar Primăria Câmpulung a pus la dispoziţia familiei un loc de veci, cu titlu gratuit, urmând să acorde şi un ajutor de urgenţă.
Pe această cale, familia doreşte să mulţumească tuturor celor care i-au înţeles şi i-au sprijinit să-şi aducă fiul acasă, ca să-l poată înmormânta aşa cum se cuvine. „Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat atât moral, cât şi financiar. Este greu să-i enumerăm pe toţi cei care ne-au ajutat, rude, prieteni ai lui Robert, cunoştinţe şi alţi oameni cu suflet. Nu putem decât să mulţumim tuturor celor care ne-au înţeles şi ne-au ajutat!”, ne-a declarat Irina Tămârjan, mama lui „Midjet”.
Ioana Ştefan

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii