Web Analytics

Mircea Bărbuceanu îşi „înjură” public contracandidaţii la funcţia de rector

de | 18.02.2016 10:45 | Dezvăluiri

# Continuă seria de e-mail-uri şocante, ce fac de râs Universitatea Piteşti

Aflat într-o nouă postură, în afară de cea de lider de sindicat, președinte de comisii de licitație sau membru al Senatului UPIT, respectiv cea de candidat la funcția de rector al Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu încearcă să își facă lobby printre profesori așa cum știe el mai bine: atacându-și contracandidații

Bărbuceanu aberează că mesajele prin e-mail transmise de el membrilor de sindicat sunt „mesaje de drept privat, echivalentul mesajelor familiale”

De pildă, cu puțin timp înainte de depunerea oficială a dosarului, acesta a „lovit” cu încă o scrisoare adresată membrilor de sindicat în care își caracterizează contracandidații, în stilul personal-umoral. De pildă, referindu-se la procesul privind drepturile salariale ale cadrelor didactice (de altfel, acesta este și punctul pe care tot bate monedă în platforma sa electorală), Bărbuceanu îl atacă pe principalul său contracandidat, profesorul Nicolae Brânzea, fost președinte al Senatului și o mai veche obsesie a sa, însă nu îl omite nici pe fostul rector Gheorghe Barbu, pe care îl bagă la greu în cerneală. Însă nu dorim să trecem la reproducerea fragmentelor pline de nămol cu care Bărbuceanu își gratulează contracandidații, fără să facem referire la un e-mail anterior în care același Mircea Bărbuceanu ne trimite, indirect, o amenințare. Cităm: „În săptămâna trecută am solicitat organelor statului să stabilească care (cacofonia aparține autorului, n.red) este traseul mesajelor noastre până la Jurnalul de Argeș. Nu de alta, dar aceste mesaje sunt mesaje de drept privat (echivalentul mesajelor familiale!). Jurnalul de Argeș nu are dreptul să le publice, (mai cu seamă că se află în stare de judecată cu noi) fără acordul nostru…”. Bine că domnul candidat Bărbuceanu nu scrie că sunt informații clasificate, pentru ca astfel aberația să atingă cote de avarie. Reamintim autorului respectivului e-mail că Universitatea Pitești nu este nici familia și nici feuda domniei sale și că se adresează membrilor de sindicat, care cotizează și, indiferent ce își imaginează liderul SLUP, nu toți sunt de acord nici cu maniera și nici cu ideile vehiculate (dovadă că mesajele ajung și la noi și la sindicatul opus). Cel puțin piesa „Teatru uspritzofonic”, promovată de același Bărbuceanu printr-un e-mail destinat membrilor de sindicat și care abundă în expresii pornografice, a șocat comunitatea academică din Universitatea Pitești și din țară. Dar uite că taman când ziceam „Doamne ferește, să nu fie o deraiere!”, Mircea Bărbuceanu, într-o notă de subsol dintr-un mesaj transmis recent colegilor, o comite și mai rău: „Notă: acesta este un mesaj de drept privat. Oricine reproduce sau publică fără acord scris al conducerii Sindicatului Liber din Universitatea Pitești acest mesaj sau alte mesaje ce reprezintă comunicare internă a membrilor organizaţiei comite o faptă penală și își asumă răspunderea în fața legilor statului român și a normelor de drept european”. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns, ce aberații susține acest personaj care se visează rector al Universității Pitești. Dar să prezentăm în continuare cum își atacă Bărbuceanu contracandidații.

„Mediocri fără scrupule și fără nicio limită a lăcomiei”

„Am aflat și noi cu stupoare abia astăzi (pentru că iarăși nu a existat nicio discuție în Consiliul de Administrație sau Senat!) sunt citațiile de la… noile procese prin care Pârlac-Brînzea-Moraru ne-au dat în judecată! Da, stimați colegi, aşa cum v-am mai spus, acești trei «colegi» au angajat în secret total o mare firmă de avocatură din București – cu banii noștri! – ca să ne împiedice să ne obținem drepturile pe care ei le au din 2013. Firma respectivă, care nu ştie nimeni cum se numește și cum a fost selectată, interesată desigur să aibă cât mai multe procese care să-i crească onorariul (rectorul-repetent ne-a spus astăzi ca onorariul firmei depinde de nr. de dosare!), a reluat procesele pierdute în toamnă de doamna Moraru (cea care ar trebui, în principiu, să ne apere pe noi și să se asigure că ne sunt respectate toate drepturile legale…). Prin urmare, tot fără nicio discuție în Consiliul de Administrație sau Senat, această firmă de avocatură ne-a întocmit dosare. La primul dosar (pentru care din nou nu am primit citație de la Judecătoria Pitești!), pe data de 3 februarie s-a respins pentru a doua oară cererea lui Pârlac-Brînzea-Moraru de suspendare provizorie. Pe banii și drepturile noastre! Este revoltător comportamentul feudal și sfidător al (sperăm…) ultimelor rămășite ale echipei Barbu! Chiar ne-au luat de proști și de sclavi acești mediocri fără scrupule și fără nicio limită a lăcomiei…”.

„Laurențiu Deaconu, păi ce făcu el pentru UPIT?”

După ce mai insistă asupra unor acuzații la adresa rectorului Pârlac și fostului președinte al Senatului, Nicolae Brânzea, Bărbuceanu trece la profesorul Laurențiu Deaconu, care, între noi fie vorba, are un dosar de candidat impresionant. Probabil tocmai de aceea i-a intrat în vizor lui Bărbuceanu. Acesta îl ocolește însă, cu talent, pe prietenul său, Dumitru Chirleșan, alături de care, după cum o parte a electoratului universitar bănuiește, merge în tandem. Interesant este totuși că la dezbaterea publică din prima săptămână de campanie, profesorul Chirleșan l-a citat cu admirație pe contracandidatul Nicolae Brânzea, atunci când acesta și-a prezentat planul de management. „Din câte se aude, Capela din Doja a devenit sediul de campanie al structurii Brînzea-Barbu-Mazăre și cine-o mai fi. Imediat după pierderea alegerilor din Senat, mai mulți membri „marcanți” s-au băgat în cotineață. După ce și-au lins rănile, au început să facă ce știu ei mai bine: să urzească planuri. Printre acestea, l-au „uns” pe dl. Laurențiu Deaconu să-i reprezinte la viitoarele alegeri pentru Rector. Până acum nu știam cine este și ce hram poartă dl. Deaconu. L-am văzut doar că, de la un timp încoace, la fel ca dl. Mazăre, nu se mai dezlipește de dl. Brînzea… Motiv pentru care, mărturisim, am cam rămas descumpăniți. Asta numai până când un cunoscut coleg al nostru ne-a spus ca dl. Laur Deaconu este printre cei mai vechi din structură… Fraților, mai sunteți mulți!? O să vedem la votul din februarie câți sunteți! De ce atunci!? Pentru că, dacă dl. Deaconu își va depune candidatura, în mod sigur, numai cei din structură îl vor vota. Că doar așa au jurat, nu!? Cu privire la acest domn vechi în structuri, un coleg din sindicat, auzind zvonul, ne scria cu uimire (reproducem doar un mic fragment din mesaj…): «Laurențiu Deaconu????? Păi ce făcu el pentru UPIT????? În afară de…?????? Adică, să înțeleg eu, sunt ultimul fraier care crede că pentru a-ți depune candidatura la o funcție, trebuie să fi făcut un minim de ceva… păi el, nici pentru matematică nu a făcut mai nimic, darămite pentru Universitate…»”.
Alina Crângeanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii