Web Analytics

Mioveniul, gazda „Săptămânii Europene a Democraţiei Locale”

de | 14.10.2015 20:35 | Actualitate

În perioada 12 – 18 octombrie, oraşul Mioveni este gazda evenimentului „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”. Scopul acestui eveniment este de a stimula cunoaşterea democraţiei locale şi de a promova ideea de participare democratică la nivel local.
Simpozionul de deschidere cu tema „DEMOCRAŢIA LOCALĂ” a avut loc luni, 12 octombrie în Sala Mare a Centrului Cultural Mioveni.
Evenimentul a fost organizat sub egida Congresului Puterilor Locale şi Regionale ale Europei, cu scopul de a reuni şi de a implica cetăţenii în activităţi de interes local, urmărind să promoveze şi să întărească participarea democratică cu respectarea principiilor fundamentale ale Consiliului Europei.
Tema discuţiilor în cadrul acţiunilor a fost: „Convieţuind în cadrul unor societăţi multiculturale, pe bază de respect, dialog şi interacţiune”.
Printre invitați s-au numărat oficiali ai Instituţiei Prefectului Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Academiei Oamenilor de Ştiinţă, Universităţii Politehnica Bucureşti, SC Automobile Dacia SA, SC Giramex SRL, consilieri locali, precum şi reprezentanţi ai şcolilor din oraşul Mioveni, în calitate de parteneri.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii