Web Analytics

Mioveni: O nouă acțiune a echipei de intervenție apă-canal

de | 10.01.2022 20:25 | Actualitate

La finalul săptămânii trecute, a avut loc o nouă acțiune a echipei de intervenție apă-canal, ce a vizat desfundarea, vidanjarea și curățarea canalizării în zona blocului P8 din Mioveni. Echipele au acționat imediat ce locuitorii au sesizat problema în dispeceratul societății și au îndepărtat blocajele produse în urma aruncării în canalizare a unor deșeuri de către locatarii din zonă.

Din păcate cazurile de acest fel sunt din ce în ce mai frecvente, creează disconfort pentru locuitori și au repercusiuni asupra sistemului de canalizare, și implicit asupra stației de epurare, sănătății și mediului. Mulți dintre noi consideră că e mai comod să arunce la canalizare resturi alimentare, deșeuri de toate felurile, uleiuri, grăsimi, substanțe chimice, sau tot ce nu ne mai folosește prin casă.

Citește și DGA Mureș – Condamnare cu executare, definitivă, pentru dare de mită

Autoritățile locale vă informează că efectele sunt cât se poate de dăunătoare pentru sănătatea noastră și pentru mediul înconjurător, iar nerespectarea unui minim de reguli pot duce la până la distrugeri ale rețelei, iar eventualele lucrări de reparații generează costuri suplimentare cu funcționarea și întreținerea sistemului de canalizare al orașului Mioveni.

Iată ce nu trebuie să aruncați în instalațiile interioare: uleiuri, şerveţele umede, scutece de unică folosinţă, măști sau mănuși chirurgicale, articole de igienă personal, resturi textile, deșeuri rezultate din construcții, ambalaje din carton sau plastic, grăsimi, medicamente, substanţe toxice.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii