Web Analytics

DGA Mureș – Condamnare cu executare, definitivă, pentru dare de mită

de | 10.01.2022 16:14 | Actualitate, Dezvăluiri

Curtea de Apel Târgu – Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de o persoană împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Mureș și a dispus menținerea hotărârii atacate. Astfel, rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani și patru luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Deoarece infracțiunea de dare de mită a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de infracțiunea de dare de mită, instanța de judecată stabilește ca, în final, inculpatul să execute o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani. Totodată, magistrații Curții de Apel Târgu – Mureș au obligat apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Hotărârea instanței este definitivă.

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar penal în care 7 agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru că au pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, iar în schimbul sumelor de bani, fie nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, fie au aplicat alte sancţiuni decât cele comise.

În cauză, persoana condamnată a fost oprită pentru control de un echipaj format din doi agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Pentru ca polițiștii să nu constate fapta și să aplice o sancțiune pentru o altă faptă, mai puțin gravă, a remis agenților de poliție suma de 400 de lei.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii