Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus la OIM documentul de ratificare de către România a Convenției privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, participă în aceste zile la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii care se desfășoară la Geneva, în Elveția. Miercuri, 12 iunie, ministrul a depus în cadrul Conferinței instrumentul de ratificare de către România a Convenției nr. 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus la OIM documentul de ratificare de către România a Convenției privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii

Citește și: Patru primari-surpriză s-au destăinuit „Jurnalului de Argeş”

Potrivit unui comunicat al ministerului, documentul a fost depus în cadrul întâlnirii bilaterale cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a arătat că România a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenții fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului. În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenții OIM și va continua să facă toate demersurile pentru a ratifica și ultimele două Convenții fundamentale ale OIM privind sănătatea și securitatea în muncă.

MMSS și Guvernul României își respectă angajamentul de a asigura șanse egale și acces la servicii publice esențiale pentru toți cetățenii, dar și elaborarea de politici care să asigure tranziția verde și digitală care să contribuie la o economie solidă și crearea de noi locuri de muncă. Vom continua să facem eforturi pentru un mediu de lucru sigur și incluziv, fără discriminare și hărțuire. Vom colabora cu partenerii sociali pentru atingerea acestor obiective. MMSS și Guvernul României vor continua cooperarea cu OIM pentru a respecta standardele, politicile și bunele practici în domeniul muncii ca răspuns eficient la provocările actuale generate de schimbările fără precedent din lumea muncii”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

De asemenea, ministrul Simona Bucura-Oprescu a participat la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional OIM pentru Europa și Asia Centrală. Discuțiile au vizat întărirea cooperării dintre România și Biroul Internațional al Muncii, iar ministrul Simona Bucura-Oprescu și-a exprimat dorința ca OIM să deschidă un Birou la București.

În intervenția sa în plenul Conferinței, oficialul român a subliniat angajamentul țării noastre de a întări măsurile de combatere a violenței și hărțuirii în lumea muncii, precum și pentru dialog social, stimularea ocupării forței de muncă, asigurarea securității și sănătății în muncă, egalitate și nediscriminare.

Totodată, ministrul Simona Bucura-Oprescu i-a adresat invitația directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, de a efectua o vizită oficială în România în perioada următoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită