Web Analytics
scris marți, 25.07.2023

Ministrul Muncii: “Legea pensiilor reprezintă o prioritate”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – Country Manager România, temele de discuție fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar și protecția socială. 

Ministrul Muncii: “Legea pensiilor reprezintă o prioritate”

“Am făcut o radiografie a momentului și am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus.

Citește și: Propunerea părintelui Calistrat: 10% din câştigul de la nuntă ar trebui dat Bisericii

Legea pensiilor reprezintă o prioritate. Reafirm că pachetul de #pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

Salarizarea în domeniul public este un alt subiect important, preocuparea mea principală fiind aceea de a asigura în primul rând echitate. Pe legea salarizării există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială face estimări de impact bugetar. La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliției și Comisiei Europene pentru o decizie în consecință.

Nu în ultimul rând, am abordat teme legate de protecția socială și am subliniat o dată în plus că lucrăm la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecție reală și eficientă persoanelor vulnerabile. O urgență a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale”, a transmis Bucura-Oprescu. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *