Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre fenomenul drogurilor: „România, cel puţin în ultimul an, a făcut nişte paşi relevanţi”

Ministrul Justiției și președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu, a vorbit, la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre traficul de droguri de mare risc în România, precizând că vârsta consumatorilor scade alarmant, iar copii cu vârste foarte mici ajung în stare gravă la spital după ce au consumat droguri.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre fenomenul drogurilor: „România, cel puţin în ultimul an, a făcut nişte paşi relevanţi”

„Da, avem consumatori tineri și din ce în ce mai tineri. Am discutat cu diverși specialiști și am aflat că cel mai tânăr român care a consumat droguri are 8 ani și a fost dus la spital. Din păcate, vârsta aceasta scade nu doar la consumul de canabis, care este cel mai întâlnit drog în România și cel mai întâlnit drog de risc în Europa, ci vorbim și de substanțele psihoactive. Aceste substanțe cresc de la o săptămână la alta, pentru că în laboratoarele criminalității organizate se investesc milioane de euro. (…) Este un război asimetric pe care statele europene îl poartă cu criminalitatea organizată, însă România, cel puțin în ultimul an, de când sunt eu foarte atentă la acest fenomen, a făcut niște pași relevanți. N-aș vrea să trecem nici în extrema cealaltă să spunem că nu s-a făcut nimic pentru că ar fi total neadevărat. În primul rând, am realizat că este un război în care n-am fost foarte activi și credeți-mă că este cel mai important pas pe care l-au făcut autoritățile. Înțelegem ce trebuie să facem și facem”, a spus Alina Gorghiu.
Ministrul Justiției a precizat și măsurile recente luate de autorități pentru a contracara fenomenul drogurilor în România. Astfel, s-a mărit numărul de procurori de la secția antidrog cu 25, la Constanța și București-Ilfov va fi un birou stradal și 8 procurori vor monitoriza traficul de droguri stradal din București-Ilfov.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „De Sărbători, cum altfel decât la pas prin Argeș, în mijlocul oamenilor frumoşi de aici”

Citește și Alina Gorghiu, de Florii, „în mijlocul multor argeşeni de calitate şi gospodari extraordinari!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită