Web Analytics

Ministrul Antreprenoriatului, Daniel Cadariu caută soluții pentru prelungirea perioadei de circulație pe Transfăgărășan

de | 3.03.2022 11:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Forumul “Business în Argeș”, un eveniment dedicat antreprenorilor din județul nostru, organizat de vicepreședintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, a fost un succes. La întâlnire au participat peste 130 de oameni de afaceri argeșeni care au pus întrebări și au dorit să găsească soluții la unele dintre problemele cu care se confruntă mediul de business local.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, domnul Daniel Cadariu, a preluat unele dintre temele lansate în dezbatere de oamenii de afaceri argeșeni, obiectivul fiind identificarea celor mai bune soluții la problemele pe care aceștia le-au expus. Astfel, un subiect de interes lansat de antreprenorii din turism a fost legat de prelungirea perioadei de circulației pe Transfăgărășan. Ministrul Daniel Cadariu a abordat subiectul și a transmis o întrebare către domnul Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministru al Transporturilor și Infrastructurii.

Citește și:Forum Business în Argeș. Alina Gorghiu: ”Știm foarte bine că este loc de mai bine pentru mediul de afaceri argeșean! ”

“Una dintre problemele semnalate de antreprenorii din județul Argeș a fost perioada prea scurtă în care este deschis drumul național 7C, cu referire strictă la șoseaua Transfăgărășan, respectiv sectorul de drum cuprins între Piscul Negru (județul Argeș) și Bâlea Cascadă (județul Sibiu). Extinderea circulației pe drumul amintit ar avea efecte benefice asupra circulației în ambele județe, cunoscută fiind atracția pe care o oferă Transfăgărășanul în rândul turiștilor din țară și din străinătate (…). Vă transmit așadar rugămintea de a analiza împreună cu specialiștii din ministerul pe care îl conduceți posibilitatea de a exinde perioada de circulație pe tronsonul de șosea cunoscut de toată lumea ca Transfăgărășan”, se arată în solicitarea ministrului Cadariu.

Citește și:Alina Gorghiu, președinte interimar al PNL Argeș: „E important să ajutăm acum și repede!”

De asemenea, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, în dorința de a promova un mediu de afaceri atractiv și predictibil a lansat o întrebare către Ministerul Finanțelor și către Casa Națională de Asigurări de Sănătate privind neplata concediilor medicale în județul Argeș, în sumă totală de 18 milioane de lei. “Având în vedere dificultățile mari de funcționare a întreprinderilor mici și mijlocii în actualul context pandemic, vă adresăm rugămintea de a trata cu prioritate problema mai sus semnalată (n.a. neplata concediilor medicale în județul Argeș), astfel încât plata respectivelor drepturi salariale să se poată face în el mai scurt timp posibil”, a solicitat ministrul liberal al Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

Vicepreședintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu a precizat, în cadrul discuțiilor, că vor urma evenimente similare de cel puțin două ori pe an, în așa fel încât acest forum să devină un cadru de dezbatere dedicat problemelor mediului de afaceri argeșean.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *