Web Analytics

Ministrul Afacerilor Interne le cere autorităților locale să îi sancționeze pe cei care dau foc vegetației

de | 17.08.2021 17:39 | Actualitate

Astăzi, 17 august, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna TÁNCZOS, au avut o întâlnire de lucru la sediul MAI. Cei doi oficiali au participat la o ședință în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI în cadrul căreia au fost trasate direcțiile de acțiune pentru perioada ce urmează, raportate la prevenirea producerii incendiilor de vegetație și de pădure.

Citește și Incendiile au distrus 31 de hectare de vegetație, în Argeș

Ministrul Lucian Bode a solicitat să se realizeze o analiză actualizată la nivelul fiecărui județ a riscurilor și vulnerabilităților existente în funcție de specificul zonei, precum și un plan de măsuri care să permită o intervenție cât mai rapidă și adaptată în astfel de situații.

Acesta a atras atenția că este necesar ca autoritățile locale  împreună cu celelalte instituții competente să ia toate măsurile necesare pentru a descuraja persoanele care incendiază ilegal vegetația, iar atunci când aceste fapte se produc, trebuie sancționate cu fermitate având în vedere pericolul pe care îl reprezintă pentru viața și bunurile oamenilor. În încheiere, ministrul Afacerilor Interne a transmis că: „Vă cer mobilizare maximă și o cooperare exemplară între dumneavoastră pentru a ține la distanță incendiile de vegetație și de pădure, respectiv implicațiile dezastruoase pe care acestea le au în plan social, economic și asupra mediului înconjurător și climei.”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii