Web Analytics

Ministerul Finanțelor: Se lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie

de | 3.06.2022 12:12 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie a.c., o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie. Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Citește și: Guvernul a dat undă verde pentru înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

”Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie. Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti”, transmite Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Citește și: ANPC: Comisarii pentru protecția consumatorilor nu vor mai avea voie cu telefoane în timpul acțiunilor

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole