Web Analytics

Milostivit de Tudor Pendiuc cu casă şi de Biserică cu două salarii, preotul Panciuc e chemat să prezinte o situaţie cu operele filantropice de care a răspuns

de | 21.01.2021 13:24 | Actualitate, Dezvăluiri

# Informația ne-a fost confirmată de părintele Andrei Michai de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului
După ce părintele Alexandru Panciuc a ieșit în evidență la botezul celui de al optulea copil al său, eveniment la care a participat și arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a ieșit la iveală și faptul că a beneficiat de milostenia nașului Tudor Pendiuc. Care i-a dat o locuință socială pe vremea când era primar, asta după ce grădinița ce funcționa în apartamentul de patru camere dat finilor a fost evacuată.

Expunerea i-a jucat feste. Acum va trebui să dea raport la Arhiepiscopie

Pe atunci, părintele Panciuc avea patru copii, acum are opt și trei mașini la scară, din care un Mercedes de opt locuri. Și nici preot misionar, adică fără bani, nu mai este, pentru că beneficiază de două salarii. Unul de la Arhiepiscopie, acolo unde este inspector, și altul de la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Ștefănești, unde slujește ca preot. Ei bine, mai-marii de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului ar vrea acum să știe cam ce a făcut preotul Panciuc cu operele filantropice încredințate să le ducă la îndeplinire. Sociabil, însă diplomat, așa cum îi stă bine oricărui preot, mai ales atunci când are în grijă imaginea Bisericii, părintele Andrei Michai, consilier superior Administrație bisericească la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, ne-a declarat: „Ne-ați făcut o întrebare legată de părintele Panciuc Alexandru. Salariile personalului angajat de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului sunt confidențiale, nu pot fi comunicate.
Într-adevăr, dânsul este inspector la Centrul Eparhial, pe sectorul social, și preot în cadrul Parohiei Florica. Acestea, într-adevăr, sunt posturile pe care părintele respectiv își desfășoară activitatea, dar remunerarea este strict confidențială. Ceea ce vă pot spune este că se respectă în totalitate legislația bisericească în vigoare, adică grila de salarizare primită de la bugetul de stat, nici mai mult, nici mai puțin. În legătură cu raportul de care mă întrebați, aceste rapoarte se cer anual. Ele sunt obligatorii a fi înaintate Centrului Eparhial și cuprinse în darea de seamă.
Dar, într-adevăr, anul acesta i s-a cerut o situație mai detaliată, amănunțită, părintelui Panciuc. Pentru că sunt mai multe proiecte care vizează latura social filantropică în condițiile în care anul 2020 a fost un an cu probleme deosebite pe latura socială și dorim să scoatem în evidență mult mai bine toate lucrările sociale care se desfășoară în cadrul eparhiei. Părintele Panciuc, lucrând ca inspector în acest sector, s-a ocupat îndeaproape, împreună cu părintele consilier social în a cărui subordine lucrează, respectiv părintele Andrei Diaconescu”.
Citește și Cine e preotul care a făcut vâlvă invitându-l pe ÎPS Teodosie la botez / Preotul Panciuc a primit locuinţă socială de la naşul Pendiuc, cel care a desfiinţat o grădiniţă

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. La cata jigodeala fuse prin tara … nu-i de mirare, ca milioane de oameni fugira pe-afara.

  2. Popa cu 8 plozi și două salarii. Păi ăla de este ,,secret,, este cumva cu 4 ,, de zero ,, ?
    Este INFLUENCER la ortodoxie, ce este popa acesta?
    Vă imaginați că nevastă sa nu lucrează nema. Ea stă home, ready for….
    Cum vine acasă, cum se mai rupe o canapea, mai apare un plod. Ăștia ne vb nouă de cumpătare, desfrânare? Aiurea rău cu ăștia.